DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Sardinie, rajský ostrov nurágů v tyrkysovém moři, autokarem

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zavedeme vás do jednoho z nejzajímavějších koutů "ostrova nurágů", do přímořského letoviska Cala Gonone, a to v době, kdy moře stále vyhřáté a cesty nejsou tak rozpálené, ideální pro turistiku i pro fotografy. Poznáte celý ostrov, přírodu, památky a kouzelné pláže. Můžete odpočívat u průzračného tyrkysového moře, koupat se v nejprůzračnějších zálivech a slunit se podle libosti na nejbělejších, nejčervenějších a nejčernějších plážích, rozjímat nad nejtajemnější historií ostrova, obdivovat tisícileté nurágy nebo se toulat čarokrásnou přírodou a romantickým pobřežím.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy okolo půlnoci (v noci z 17. na 18.9.), cesta přes Rakousko do LIVORNA k trajektu (noční trajekt, 6-8 hodin na lodi a v přístavech) na Sardinii.
2. den: OLBIA/GOLFO ARANCI, kouzlo přístavu, cesta za krásami severního pobřeží ostrova podél Smaragdového pobřeží přes pověstnou Costa Smeraldu na úchvatné Capo d´Orso, půvabné městečko SANTA TERESA DI GALLURA, procházka skalami, pohledy na ostrovy v průlivu Bonifacio a na Korsiku. Dle času CastelSardo, tradiční sardinský přístav s atmosférou starého města; dojezd do centra kraje OLBIA a na letiště.
3. den: Koupání a odpočinek u moře nebo fakultativní lodní výlet (50 EUR) okolo romantického pobřeží s koupáním a možností návštěvy mořských jeskyní, kde se množili mroži (BueMarino s prehistorickými rytinami " petroglyfy", jedinečná krápníková jeskyně Grotta del Fico) zpět lodí nebo turistika nad pobřežím, ráj pro fotografy, ochutnávka slavných sardinských vín s výkladem.
4. den: Celodenní výlet za kulturou západního pobřeží: Algherský záliv a katalánské ALGHERO,věž Torre di Porta Terra a dóm ze 16. století, nebo půvabné PORTO TORRES, dále vápencový mys Capo Caccia s krásnými výhledy, romantika krajiny s nurágem Santa Sabina, nejvýznačnější románská památka kostel Santissima Trinitā di Saccargia u SASSARI (freskový cyklus ze 13. století), cesta divokým pobřežím do přístavního barevného městečka BOSA, historická čtvrť Sa Costa, aragonský gotický dóm, řemeslné barvířské dílny, krajkářské dílny, nenapodobitelná atmosféra, ochutnávka vína s tóny malvásie.
5. den: DORGALI, kouzelné kamenné městečko plné umělců a řemeslníků, význačné megalitické stavby a toulání exotickou krajinou, turistika k unikátní jeskyni Ispinigoli s říčkou Su Anzu, návštěva nurágové vesnice, turistika s výhledy na zátoku, variantně celodenní odpočinek u moře, koupání a turistické procházky.
6. den: Celodenní koupání a relaxace na plážích nebo variantně fakultativně celodenní výlet na jih ostrova, vysoko položená čtvrť Castello s úchvatnými výhledy, římské památky a nejrozsáhlejší muzeum ostrova, Su-Nueaxi, nurágový komplex u BARUMINI, nejvýznamnější megalitická památka v přírodě nurágového typu, unikátní Casa Zapata, jedinečné muzeum kultury nurgánů u nejstaršího města ostrova NORA na samém jihu ostrova - a možná uvidíme i plameňáky.
7. den: Celodenní výlet do hor a dvě sardinská nej: pohledy na kaňon řeky Gorropu, turistika v oblasti Barbarria (okruh 4 hod.) v přírodní rezervaci, zdobené unikátními pasteveckými obydlími "cuile", výhledy na nejvyšší horu ostrova La Marmora, barevné skály mysu Capo Bellavista u přístavu Arbatax, pohoří Gennargentu, nejvýše položená rázovitá horská víska FONNI s malovanými domy, fakultativně výborná typická sardinská večeř.
8. den: Pěší výlet k unikátnímu nurágu Mannu, variantně možnost zapůjčení kol a cesta na vyhledávanou pláž Cala Luna, návrat turistickou cestou, nebo variantně koupání a pěší výlet kolem sopky na unikátní bílou pláž Cala Cartoe plnou rostlinných endemitů, návrat turistickou cestou.
9. den: Odjezd z Cala Gonone, rozloučení s plážemi, kam se budete chtít jistě vracet, cestou v případě času krátké, ale romantické toulání u přírodní rezervace Capo Comino, relax a koupání na plážích: přístav OLBIA / GOLFO ARALCI. Trajekt ze Sardinie do Livorna, cesta zpět do ČR.
10. den: Návrat odpoledne.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 20.09.2018 - 29.09.2018

Služby Kapacita Cena
Základní cena za osobu ve 2-lůžkové chatce 4* Na dotaz 16990 Kč
Základní cena za osobu ve 2-lůžkovém pokoji hotel 3* Volno 26990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Chatka pro 1 osobu Volno 3900 Kč
1-lůžkový pokoj hotel 3* Volno 4900 Kč
1x Sardinská večeře (pouze pro chatky) Volno 750 Kč
3x večeře v hotelu (pouze pro chatky) Volno 2200 Kč
Večerní ochutnávka sardinských vín Volno 400 Kč
Fakultativní výlet 6. den (při naplnění min. 20 osob) Volno 850 Kč
Komplexní pojištění Volno 600 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Ubytování chaty
v chatách v kempu 4* v Cala Gonone na východním pobřeží ostrova, 500 m od moře ve stromovém háji. Pokoje jsou  vybavené vlastním příslušenstvím a kuchyňkou s lednicí s možností dokoupení stravy na místě. V areálu se dá zakoupit vše potřebné k hygieně i vaření. Půjčovna kvalitních kol v místě, v dosahu ideální terén pro terénní cyklistiku, pěší turistiku, potápění, další vodní sporty a horolezectví.


Ubytování hotel
7x hotel 3* v Cala Luna na východním pobřeží ostrova. Hotel je v městečku u moře. Má klasické 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a jídelnu. K hotelu též patří apartmánové pokoje též v blízkosti pláže.
Půjčovna kvalitních kol v místě, v dosahu ideální terén pro terénní cyklistiku, pěší turistiku, potápění, další vodní sporty a horolezectví.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • autokarovou dopravu
  • dopravu trajektem (vč. přístavních poplatků)
  • 7x nocleh chata (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a možností vaření) nebo 7x nocleh v hotelu 3* s polopenzí
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • pobytová taxa
  • další stravu
  • fakultativní služby a ochutnávka vín (200 EUR)
  • vstupné

POZNÁMKY

CK si vyhrazuje právo drobných záměn v programu vzhledem k počasí a event. jízdním řádům lodí a turistické zdatnosti klientů.