DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Postupim a Berlín

Modiglianiho akty a mystické krajiny Caspara Davida Friedricha

PROGRAM ZÁJEZDU

Odjezd v 6.15 z Prahy od Hlavního nádraží, technické zastávky cestou.
Kolem 11.00 příjezd do Postupimi a návštěva výstavy Modigliani.
Odpoledne přejezd do Berlína a prohlídka výstav Caspara Davida Friedricha.
V 18.00 odjezd zpět do ČR. Příjezd do Prahy kolem 23.30 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 10.05.2024 - 10.05.2024

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 1890 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 60 Kč
Výstava Modigliani, Postupim Volno 400 Kč
Výstava Casper David Fridrich, Berlín Volno 480 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

V roce 2024 představí Museum Barberini výstavu věnovanou dílu Amedea Modiglianiho - jde o první malířovu výstavu v Německu po téměř 15 letech. Na výstavě bude představeno 60 slavných děl italského umělce. Modiglianiho obrazy doplní díla jeho současníků jako byl Auguste Rodin, Gustav Klimt, Henri de Toulouse-Lautrec, Egon Schiele, Paula Modersohn-Beckerová, Pablo Picasso a Wilhelm Lehmbruck. V Paříži usedlý italský malíř a také sochař Amedeo Modigliani byl bohém se vším, co k tomu patřilo, počínaje opilstvím a konče milostnými aférami. Jeho obrazy však ohromí. Nikdo z moderních umělců nenamaloval tak úžasně dívčí akty jako Modigliani. Přehlídka Modiglianiho díla je reprízou jeho výstavy v Staatsgalerie Stuttgart.

Proslulý krajinář Caspar David Friedrich (1774-1840) je považován kromě Albrechta Dürera a Grünewalda za nejněmečtějšího malíře, který kdy žil. Paradoxně ale se svojí uměleckou kariérou nezačal v Berlíně, ale v dánské Kodani, mnohé z nejkrásnějších krajin nenamaloval v Německu, ale v Čechách a jeho nejslavnějším dílem se stal oltář Kříž v horách koupený českým hrabětem pro zámek v Děčíně. U příležitosti 250. výročí narození Caspara Davida Friedricha (1774-1840) představuje Alte Nationalgalerie v Berlíně poprvé velkou výstavu o díle nejvýznamnějšího malíře německého romantismu. K vidění bude přibližně 60 obrazů a 50 kreseb z Německa i zahraničí, včetně těch nejslavnějších krajinomaleb, které patří k pokladům evropského romantismu.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupy na výstavy
  • pojištění

POZNÁMKY

Autokarový zájezd bez nočních přejezdů pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou Petra Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál, což je klub čtenářů knih Petra Kováče. Zájezd připravil a provádí historik umění PhDr. Peter Kováč, autor knihy Úsvit renesance.



OBJEDNÁVKA ZÁJEZDU/POBYTU