DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Německo a Holandsko

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

PO STOPÁCH MALÍŘE FRANZE HALSE + PRVNÍ IMPRESIONISTICKÁ VÝSTAVA V PAŘÍŽI + ŠKOLA BAUHAUS

Během cesty do Německa a Holandska navštívíme v Amsterodamu a v Kolíně nad Rýnem dvě velké výstavy, které budou kulturní událostí roku 2024 a v německé Desavě slavnou uměleckou školu BAUHAUS, ikonické dílo architektonické avantgardy. 

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: V středu 3. dubna odjezd z Prahy od Hlavního nádraží do Kolína nad Rýnem. Ubytování v KOLÍNĚ NAD RÝNEM, kolem 16.00 ubytování v hotelu nedaleko katedrály, prohlídka slavné gotické katedrály (jedna z největších katedrál francouzského typu v Evropě) se zlatým relikviářem Tří králů, oltářem pozdně gotického malíře Stefana Lochnera, Ukřižovaným Kristem z raného středověku, gotickými vitrajemi a sklomalbami Gerharta Richtera, parléřovskými plastikami. Volno v centru města, noc v hotelu.
2. den: Ve čtvrtek 4. dubna KOLÍN NAD RÝNEM, dopoledne prohlídka výstavy PAŘÍŽ 1874: REVOLUCE V MALÍŘSTVÍ ve Wallraf-Richartz-Museum v Kolíně nad Rýnem. Odpoledne prohlídka památek města, zejména vybraných románských kolínských chrámů z 11. - 13. století, které jsou zapsané na Seznam kulturního dědictví UNESCO. Kolem 16.00 odjez do Holandska, večer ubytování v centru Amsterdamu.
3. den: V pátek 5. dubna AMSTERDAM dopoledne výstava Franse Halse v amsterodamském Rijksmuseum, prohlídka stále expozice Rijksmusea (Rembrandt, Vermeer a umění zlaté doby holandské malby), odpoledne pro zájemce Museum van Gogha a jeho aktuální jarní výstava nebo prohlídka historického centra Amsterodamu s náměstím Dam, kde se nachází Královský palác v Amsterdamu a bývalá radnice a historickými vodními kanály. Noc v hotelu v centru Amsterdamu.
4. den: V sobotu 6. dubna dopoledne HAARLEM, město, kde Frans Hals maloval a žil, návštěva Muzea Franze Halse se slavnými skupinovými portréty a se speciální výstavou HIGHLIGHTS FROM THE FRANS HALS MUSEUM, která představí největší poklady muzea včetně obrazů z depozitáře, které nebyly dosud vystaveny. °Procházka městě Franse Halse, návštěva místní gotické katedrály svatého Bavona (kostel místem posledního odpočinku i malíře Franse Halse), radnice ze 17.-18. století, tržnice (Vleeshal), městské váhy (1598) a měšťanských domů z 16.-18. století kolem Velkého trhu. Odpoledne návštěva UTRECHTU a jeho sbírky umění 16. a 17. století v Centraal Museum. Muzeum vlastní kolekci děl napodobitelů a následovníků italského barokního malíře Caravaggia. Tzv. utrechtští caravaggisté zprostředkovávali Rembrandtovi a Halsovi znalost o italské dramatické barokní malby. Pro zájmce Museum Catharijneconvent se slavnou holandskou středověkou sbírkou relikviářů, obrazů a soch. Proslulá gotická věž katedrály (vysoká 112 metrů - nejvyšší a nejkrásnější v Nizozemsku), součást k bývalé katedrály svatého Martina z Tours, jejíž loď byla zničena větrnou smrští v srpnu roku 1674. Věž, která se objevuje i na Gentském oltáři bratří van Eycků byla postavena v letech 1320-1382, je v ní slavná zvonkohra. Krátká zastávka u slavného Domu Rietvelda a Schröderové - jde o nejvýznamnější stavbu avantgardní umělecké skupiny De Stijl, která působila v Nizozemsku ve dvacátých letech 20. století. Dům je od roku 2000 figuruje na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Noc v hotelu u Osnabrücku.
5. den: V neděli 7. dubna škola Bauhaus, kterou postavil v německé Desavě architekt Walter Gropius. Vynikající dílo moderního umění s muzeem Bauhausu. Příjezd do Prahy kolem 22.00 hodin (dojezd závisí na průjezdnosti dálnic).

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 03.04.2024 - 07.04.2024

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 19990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Jednolůžkový pokoj Volno 10990 Kč
Komplexní pojištění Volno 400 Kč
Balíček vstupů Volno 2850 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč
Slaný Volno 0 Kč

STRAVOVÁNÍ

Snídaně v hotelu.

PODROBNÝ POPIS

Slavné Wallraf-Richartz-Museum v Kolíně nad Rýnem připravilo velkou výstavu s názvem PAŘÍŽ 1874: REVOLUCE V MALÍŘSTVÍ. Poprvé rozsáhle představí první výstavu impresionistů, která proslavila malíře Degase, Morisotovou, Moneta, Renoira, Pissarra a Sisleyho. Jejich obrazy budou vystaveny v dialogu s díly, která byla téhož roku vystavena na Salonu pařížské Akademie. Bude to první umělecká konfrontace tohoto druhu. Organizátoři nabízejí odpověď na otázku, proč umění impresionistů zpočátku odmítáno a později oslavováno po celém světě. První výstava impresionistů v roce 1974 byla revolucí v umění a je považována za mezník při zrodu moderního umění. 

Londýnská Národní galerie a amsterodamské Rijksmuseum připravily obsáhlou retrospektivu díla malíře Franze Halse, vedle Rembrandta a Vermeera nejslavnějšího umělce zlatého věku holandského umění. Halse bezmezně obdivoval Édouard Manet, který se na jeho obrazech učil svěžímu a volnému malířskému rukopisu. Roku 1610 se Frans Hals zapsal do haarlemského cechu malířů sv. Lukáše, kde byl v roce 1644 jako uznávaný malíř zvolen do představenstva. Frans Hals zůstával v Haarlemu a trval na tom, aby zákazníci chodili k němu do ateliéru. Ačkoli byl uznávaným portrétistou, měl neustále problémy s dluhy. Jeho podobizna Jaspara Schade patří k deseti nejcennějším obrazům v České republice. 

Symbolem moderního umění 20. století se stala škola Bauhaus postavená v německé Desavě. Učili na ní vynikající osobnosti jako byl László Moholy Nagy, Miese van der Rohe, Oskar Schlemmer, Paul Klee nebo Wassily Kandinsky. Bauhaus vzkřísil k životu architekt Walter Gropius, ale duchovním vůdcem školy se stal malíř Johannes Itten, který snil o tom, že vytvoří středověkou dílnu, podobnou bratrstvům řemeslníků, které stavěly středověké katedrály. Škola Bauhausu v Desavě včetně vil profesorů patří k ikonickým dílům moderní architektury. V budově spolu vše ladí jako jedno umělecké dílo. Od roku 1996 je areál zapsán v seznamu světového dědictví UNESCO.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • 4x nocleh v hotelu
  • 4x snídaně
  • služby průvodce
  • místní poplatek

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • pojištění
  • vstupy do objektů a na výstavy

POZNÁMKY

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění PhDr. Peter Kováč.


Balíček vstupů obsahuje tyto vstupy: 
1) Wallraf muzeum - výstava Paříž 1874: Revoluce v umění
2) Rijksmuseum Amsterdam
3) Muzeum Van Gogh Amsterdam
4) Frans Hals Muzeum, Haarlem
5) Škola Bauhaus