DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Krakov, město králů

DALŠÍ INFORMACE

  • Krakow
    Krakow Krakov (Kraków) je centrem Malopolska a zároveň druhým největším městem v Polsku. Každoročně sem přijedou početné davy turistů za atmosférou,...

Do Krakova se vydáte vlakem s naším průvodcem.
Krakov je jedno z nejkrásnějších evropských měst, renesanční skvost a město legend, na jehož podobě se podíleli renomovaní umělci a architekti z Itálie a Nizozemí. Můžete zde vidět historické domy a paláce, náměstí s kostely, obchody a příjemné kavárny. Krakov je spojen i s židovskou čtvrtí Kaziměř a filmem Stevena Spielberga - Schindlerův seznam. Zavítáte rovněž do úchvatného solného dolu Wieliczka.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den:
Odjezd v ranních hodinách vlakem z Prahy (06:15) do Krakova. 
Příjezd do Krakova krátce po poledni (12:13). Ubytování v hotelu v centru Krakova. Odpoledne prohlídka města. Procházka Starým městem po Královské cestě, Kanovnická ulice - nejkrásnější ulice starého Krakova, Hlavní náměstí s pouličními kavárnami, úchvatným Mariánským kostelem a impozantní historickou tržnicí Sukiennice v jeho středu. Dále pak Floriánská brána a středověký bastion, náměstí Jana Matejki.

2.den:
Dopoledne se vydáte vlakem do nedalekého městečka  Wieliczka (cca 30 minut) s proslulým solným dolem.  Prohlídka úchvatných podzemních sálů, kaplí a klikatých chodeb solného dolů WIELICZKA (památka UNESCO). Dech nám vyrazí impozantní rozměry podzemní kaple sv. Kingy vyzdobené solnými sochami a plastikami vytvořenými místními horníky. Odpoledne po návratu do Krakowa se vydáte na prohlídku královského zámku WAWEL s gotickou katedrálou sv. Stanislava a Václava - místa korunovace a posledního odpočinku polských králů.

3.den:
Dopoledne se vydáte do židovské čtvrti KAZIMIERZ (UNESCO). Navštívíte původní "srdce" a obchodní centrum čtvrti v okolí Široké ulice s nejstaršími synagogami, dnes shluk příjemných restaurací a kaváren. Procházka na Nové náměstí s původními masnými krámy a návštěva jedné ze synagog. Individuálně možnost návštěvy muzea Czartoryski s obrazem Dáma s hranostajem od Leonarda da Vinci.
Odpoledne odjezd z Krakova (15:45) zpět do ČR. Příjezd do Prahy a dalších míst ve večerních hodinách (Praha 21:34).

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 02.08.2024 - 04.08.2024

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Volno 7490 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1- lůžkový pokoj Volno 2550 Kč
Komplexní pojištění Volno 240 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
nástup Praha Volno 0 Kč
nástup Kolín Volno 0 Kč
nástup Pardubice Volno 0 Kč
nástup Ústí nad Orlicí Volno 0 Kč
nástup Česká Třebová Volno 0 Kč
nástup Zábřeh n.M. Volno 0 Kč
nástup Olomouc Volno -250 Kč
nástup Hranice n M. Volno -250 Kč
nástup Ostrava Volno -250 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3* v centru města, nedaleko nádraží.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně.

PODROBNÝ POPIS

Další možná nástupní místa po trase: Kolín, Pardubice, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Zábřeh na Moravě, Olomouc, Hranice na Moravě, Ostrava.
V případě požadavku zajistíme i jízdenky na spoj k uvedeným nástupním místům.

Orientační ceny vstupů:
  • Solný důl Wieliczka- cesta příměstským vlakem linky S1 z hlavního nádraží Kraków Glówny či stanice Kraków Zablocie poblíž čtvrti Podgórze. Jízdenka stojí 5,50 PLN jedním směrem (zpáteční není se slevou), příp. lze využít kombinované jízdenky dopravního podniku na 70 minut za 7 PLN, která platí i na tramvaje a autobusy v Krakově
  • Vstup do Solného dolu 126 PLN, studenti a senioři 116 PLN
  • Hrad Wawel - nádvoří uvnitř královského hradu 5 PLN. Královské korunovační klenoty 30 PLN, Královská zbrojnice 15 PLN, Státní pokoje/Trůnní sál 30 PLN, Královské komnaty 25 PLN, Královské zahrady 5 PLN, Sandomierska věž 5 PLN.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • jízdenku vlakem z Prahy do Krakova a zpět včetně místenky
  • 2x nocleh v hotelu v centru Krakova (osoba v 2-lůžkovém pokoji)
  • 2x snídani
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní transfery
  • pojištění



OBJEDNÁVKA ZÁJEZDU/POBYTU