DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Jižní Švédsko a Dánsko, ráj ostrovů

DALŠÍ INFORMACE

  • Kodaň - hlavní město Dánska
    Kodaň - hlavní město Dánska Kodaň je hlavní a největší město Dánska. V současnosti v něm žije okolo 0,5 milionu obyvatel, v aglomeraci pak 1,2 milionu lidí. Město...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Švédsko i Dánsko jsou severské země, které lákají svou přírodou, krásnými ostrovy, jezery, majestátními hrady i malebnými městečky a jedinečnými muzei. Stockholm a Kodaň, ostrovní metropole severu, tajemství megalitických staveb a romantika pískového ostrova Sandhamn a zeleného ostrova Møn, ... a až 3 dny ve Stockholmu. Můžete ochutnat místní speciality a prožít bílé noci i švédskou zálibu v rybaření a lásku Dánů k přírodě a jídlu.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z Prahy, transfer přes Německo.

2. den: Trajekt z Německa do Dánska, cesta přes ostrovy Lolland, Falster a Sjaelland, Kodaň, dánská přímořská metropole, Malá mořská víla, hrad Amalienborg Slot, sídlo dánské královny, královský palác Rosenborg Slot, korunovační klenoty, starý přístav Nyhavn s kavárnami, fakultativně výlet lodí po kanálech, Christianborg, Strøget, vyhlídka z válcové věže Rundetarn až do Švédska, radnice.

3. den: Cestou přes Øresundský dvojpatrový most, druhý největší pevný most na světě (16 km) do Švédska, cesta podél jezera Vättern, Gränna, městečko přímo u jezera, místní sladké dobroty polkagris, ruina hradu Brahehus vysoko nad jezerem s krásnými výhledy na ostrov Visingső, Linköping, město Saabu, skanzen Gamla Linköping z doby kolem roku 1900 se starodávnými obchůdky, ukázkami původních řemesel a malými muzei, Mjölby, fakultativně večeře.

4. den: Stockholm, parlament, opera, Drottninggatan, hlavní ulice starého města Gamla Stan, plná suvenýrů, tržnice s rybími a jinými švédskými delikatesami, slavná radnice, místo udělování Nobelových cen, fakultativně výlet lodí k letnímu sídlu švédské královské rodiny Drottningholmu, francouzský park se sochami Adriana de Vries, osobní volno, příp. individuální návštěva muzeí.

5. den: Stockholm, Storkyrkan, katedrála, královský palác, trajektem k Vasa muzeu, unikátní lodi krále Gustava II. Adolfa, 1. skanzen na světě - založený 1891, se stavbami z celého Švédska, se skandinávskými zvířaty a ochutnávkou původních potravin a pamlsků, nebo zábavní park Grőna Lunds Tivoli, příp. Nordiska Museet, podvečerní Södermalm, Jižní ostrov, romantické uličky s kavárnami, večerní procházka s vyhlídkami na celý osvětlený Stockholm.

6. den: Fakultativní celodenní lodní výlet vyhlídkovou lodí s místním průvodcem a turistika na ostrově Sandhamn, cesta přes Strömma Kanal a romantické souostroví, na ostrov Sandhamn, původně rybářský přístav, dnes plný plachetnic a luxusních jachet, možnost koupání nebo ochutnávka uzených krevet, výhledy na ostrovy a plachetnice nebo variantně individuální prohlídka Stockholmu, příp. návštěva některého z množství muzeí nebo parků, možnost zapůjčení kol.

7. den: Nyköping, hrad spojený s historií Švédska, Kalmar, romantický hrad na ostrůvku, výhledy na ostrov větrných mlýnů ÖlandMalmö, náměstí Lilla Torget, Stortoget, výhled na mrakodrap ve tvaru spirály, rušný život dlouhých bílých večerů v centru Malmö, bary a restaurace, nocleh v Malmö.
8. den: Ystad, megalitické památky, krátká zastávka v Lundu, katedrála a univerzitní město, Helsingborg, přejezd do Dánska, Helsingør, hrad Shakespearova Hamleta Kronborg, ubytování u Kodaně.
9.den: Roskilde, bývalé hlavní město Dánska, katedrála, hrobky dánských králů, muzeum tradičních vikinských lodí, turistika na zeleném ostrově Møn, Klint Holm, malý rybářský přístav, možnost koupání, čerstvě uzené a marinované ryby a sýry, fakultativně rybí oběd, turistika na bílých útesech Møns Klint (varianty náročnosti), cesta na trajekt přes poslední ostrovy Bøge a Falster, trajekt do Německa.
10.den: Návrat do Prahy v dopoledních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 28.06.2014 - 06.07.2014

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Na dotaz 13990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
příplatek: večeře (1x) Na dotaz 500 Kč
příplatek: další snídaně (3x) Na dotaz 480 Kč
příplatek: oběd (rybí bufet) Na dotaz 450 Kč
příplatek: pokoj 1/1 Na dotaz 3990 Kč
příplatek: výlet k zámku Drottningholm Na dotaz 650 Kč
příplatek: výlet na ostrov Sandhamn Na dotaz 1200 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Ústí nad Labem Na dotaz 0 Kč
Lovosice Na dotaz 0 Kč
Praha Na dotaz 0 Kč
Pardubice Na dotaz 300 Kč
Hradec Králové Na dotaz 300 Kč
Brno Na dotaz 400 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • trajekty po cestě dle programu
  • 6x nocleh (2-lůžkové pokoje)
  • 3x snídaně
  • služby průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • Komplexní pojištění 500 Kč
  • Fakultativní výlety a vstupné, trajekty a místní dopravu ve Stockholmu.
  • Výlet k zámku Drottningholm 650 Kč
  • Výlet na ostrov Sandhamn 1.200 Kč
  • Vstupné (orientačně 140 EUR): hrad Amalienborg Slot - 7,00 EUR, hrad Rosenborg Slot - 9,00 EUR, hrad Kronborg - 11,00EUR, muzeum - 5,00 EUR, Gamla Stan - Vasa muzeum - 12,00 EUR, radnice 6,00 EUR, Storkyrkan - 4,50 EUR, zábavní park Grőna Lunds Tivoli - 23 EUR (všechny atrakce) nebo pouze vstup 13 EUR, hrad Kalmar - 10 EUR, katedrála v Lundu - 1,50 EUR, Malmö muzeum - 4,00 EUR, vyjížďka po kanálech v Kodani - 5,50 EUR, Roskilde - Dóm - 1,50 EUR, Muzeum - 3,50 EUR, Muzeum vikinských lodí - 7,00 EUR

POZNÁMKY

Pro více informací o poznávacích zájezdech do Švédska navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.