DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Olomouc a Plumlov

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Nabízíme vám poněkud netradiční jednodenní zájezd kombinovanou dopravou vlakem a busem. Z Prahy vyrazíte vlakem do Olomouce, kde přesednete na autokar, kterým se vydáte na prohlídku jedné z nepodivuhodnějších staveb na Moravě - zámku Plumlov. Odpoledne pak strávíte prohlídkou jednoho z historicky nejvýznamnějších měst České republiky, Olomouce.

PROGRAM ZÁJEZDU

Odjezd z Prahy - Hlavní nádraží v 07:03 rychlíkem Slovácký expres do Olomouc. 

Možnost nástupu v Kolíně a v Pardubicích.

Příjezd do Olomouc v 09:30 a přestup na autokar.

10:15 - 12:15 Prohlídka zámku Plumlov.

Návrat zpět do Olomouce.

13:00 - 17:30 Prohlídka města Olomouc

 V 18:02 odjezd rychlíkem zpět do Prahy. Příjezd do Prahy v 20:45.

 

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 12.07.2023 - 12.07.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 1200 Kč
Cena pro seniory (65+) Vyprodáno! 950 Kč
Cena pro děti do 14 let Vyprodáno! 950 Kč
Cena pro děti do 5 let Vyprodáno! 0 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Kolín Vyprodáno! 0 Kč
Pardubice Vyprodáno! 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Plumlov

Monumentální zámek postavený v manýristickém stylu rodem Lichtenštejnů v letech 1680 - 1688 vedle původního plumlovského hradu. Ze čtyř zamýšlených velkolepých křídel bylo vybudováno pouze jedno, přesto i tento segment působí velmi impozantně a představuje v ČR naprostou raritu; palác, vysoký bez střechy 35 m, má šest nadzemních a dvě podzemní podlaží. Vedle neobvyklého vzhledu zámecké budovy, vypínající se na skále nad hladinou Podhradského rybníka, je mimořádně působivé zejména její severní průčelí, členěné mohutnými sloupy.

Olomouc 

Roku 2000 se Olomouc zapsala do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, a to díky baroknímu Sloupu Nejsvětější Trojice, který se svou výškou 35 m patří k nejvyšším v České republice.

Charakteristickým symbolem Olomouce je goticko-renesanční radnice s orlojem na Horním náměstí, o níž první zmínka pochází z roku 1378. Původní orloj z 15. století předělal do dnešní podoby v 50. letech 20. století olomoucký rodák Karel Svolinský. Produkce orloje probíhá denně v pravé poledne. Radniční věž vysoká 76 m s krásným výhledem do okolí je zpřístupněna každý den. Starobylý ráz města dotváří historické domy a paláce, které lemují hlavně olomoucké Horní náměstí a přilehlé ulice. Mezi nejvýznamnější paláce patří barokní Arcibiskupský palác nebo renesanční Edelmannův palác s bohatě zdobenou fasádou. Za zmínku stojí také Románský biskupský palác, dříve známý spíše jako Přemyslovský palác, který patřil k samotné špičce evropské románské architektury. 

Olomoucké Arcidiecézní muzeum je jedinou kulturní institucí svého druhu v České republice s evropským významem. Stálá expozice představuje umělecké skvosty z 12. až 18. století, jednu z nejlepších středoevropských kolekcí starého malířství a trezorové poklady olomouckých arcibiskupů. 

Na Václavském pahorku se nachází Olomoucký hrad, kde byl za nevyjasněných okolností zavražděn poslední přemyslovec, Václav III. Po jeho skonu vymřel přemyslovský rod po meči a začaly boje o český trůn. 

K Olomouci neodmyslitelně patří také soubor šesti olomouckých barokních kašen (Herkulova kašna, Caesarova kašna, Jupiterova kašna, Kašna Tritonů, Merkurova kašna, Neptunova kašna).

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu vlakem a autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupy do objektů      

POZNÁMKY