DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

MNICHOVSKÉ PODZIMNÍ VÝSTAVY: Benátská renesance + Turner - velikán romantismu

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Mnichov na podzim nabízí dvě velmi atraktivní výstavy: Expozici VENEZIA 500 a Soubornou výstavu díla JOSEPHA MALLORDA WILLIAMA TURNERA.

PROGRAM ZÁJEZDU

Odjezd v pátek 17. listopadu v 6.00 z Prahy od Hlavního nádraží, technické zastávky cestou. Kolem 11.00 příjezd do Mnichova. 
Po příjezdu návštěva výstavy VENEZIA 500. 
Odpoledne prohlídka výstav WILLIAMA TURNERA.
V 18.00 odjezd zpět do ČR. 
Příjezd do Prahy  kolem 23.30 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 17.11.2023 - 17.11.2023

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 1790 Kč
Vstupenka na výstavu W. Turnera, student Vyprodáno! 180 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Vyprodáno! 60 Kč
Vstupenka na výstavu W. Turnera, plná Vyprodáno! 360 Kč
Vstupenka na výstavu W. Turnera, senior 65+ Vyprodáno! 180 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Vyprodáno! 0 Kč
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Plzeň Vyprodáno! 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Expozice VENEZIA 500: revoluce benátského renesančního malířství ve výstavních prostorách  Alte Pinakothek v Mnichově nabídne široké panorama umění v Benátkách na přelomu 15. a 16. století. Ve městě tehdy působili malíři Giovanni Bellini, Giorgione, Palma Vecchio, Lorenzo Lotto, a později i Tizian a Tintoretto. Jejich obrazy budou hlavní atrakcí této ojedinělé mezinárodní bilance. Výstava nabídne 15 mistrovských děl z mnichovské sbírky a přibližně 70 mezinárodních zápůjček. Zvláštní specifikou benátské malby byly portréty krásných kurtizán a obrazy spojující mytologické a biblické výjevy s krásnou krajinou podhůří Alp. Benátská renesance, která je velkým tématem dějin umění, se od florentské a římské renesance odlišuje zájmem o poetiku obrazů a používáním rafinované barevné harmonie. 
Lenbachhaus, proslulý stálou sbírkou slavné expresionistické skupiny Blaue Reiter, nabízí soubornou výstavu díla JOSEPHA MALLORDA WILLIAMA TURNERA, který je považován za revolučního malířského inovátora a průkopníka modernismu. MJ. výrazně ovlivnil francouzské impresionisty. Zejména Monet objevil jeho obrazy v Londýně, kde společně s Pisarrem pobýval za francouzsko-pruské války. Obdivoval Turnerův zájem o světlo, barvy i volnou techniku olejomalby, která vyvolávala dojem lehkosti, jakou má akvarel. Turner je společně s Casparem Davidem Friedrichem považován za nejvýznamnějšího krajináře doby romantismu. Vypěstoval si mimořádný malířský cit pro vystižení melancholické nálady a měnící se podoby krajiny či města během dne a za různého počasí. Častokrát opakovaně maloval stejné prostředí, třeba Londýn nebo Benátky, aby tyto proměny v obrazech změny zachytil. Výstavu pořádá Lenbachhaus ve spolupráci s londýnskou Tate Gallery.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • autokarová doprava
  • služby průvodce
  • osobní audiosystém

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů 
Vstupenky
Výstava Williema Turnera - vstupenky je zapotřebí zakoupit předem. Pokud chcete výstavu navštívit, je zapotřebí si vstupenku objednat a připlatit předem. Zakoupení vstupenky na místě nemůžeme garantovat.
Venezia 500 - vstupenky bude možné zakoupit na místě. Cena plné vstupenky je 14 Eur, senior 65+ za cenu 10 Eur.

POZNÁMKY

Autokarový zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou Petra Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál, což je klub čtenářů knih Petra Kováče. Zájezd připravil a provádí historik umění PhDr. Peter Kováč.