DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Benátky a Benátské ostrovy

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Druhé pokračování našeho poznávání města Benátek krok za krokem. Naší pozornost tentokrát zaujmou ostrovy Murano, Burano, Torcello, Giudecca a San Giorgio Maggiore. Prohlédneme si spolu benátské památky a také můžeme navštívit Benátské bienále - největší přehlídku výtvarného umění na světě.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Středa 12.10.2022: Odjezd z Prahy v 6.00 hodin, technické zastávky během cesty. Pozdě odpoledne příjezd do Benátek a ubytování v hotelu v centru Benátek.  Večerní procházka centrem Benátek s průvodcem.

2.den: Čtvrtek 13.10.2022: Benátské ostrovy Murano, Burano a Torcello
Murano od 13. století centrum sklářské výroby; skláři nesměli ostrov nikdy opustit, protože sklářské techniky byly pečlivě střeženým tajemstvím Benátské republiky. Dóm SS. Maria e Donato je jednou z nejvýznamnějších památek středověkého umění severní Itálie, stavba ve stylu propojujícím románské a byzantské vlivy, slavné podlahové mozaiky z 12. století, bohatá výzdoba.
Burano je rybářské městečko, které zaujme domy s barevnými fasádami, ostrov je typický tradicí krajkářské výroby.
Torcello - kdysi hlavní sídlo biskupa, opuštěné po obrovské epidemii malárie, rezervace dokonale zachovalých staveb z časného středověku, zejména biskupskou bazilikou založenou již v roce 639 a proslulou nádhernými mozaikami a nejstarším ikonostasem na světě. Velkolepá mozaika Posledního soudu má podobný styl jako mozaika Zlaté brány katedrála sv. Víta v Praze, kterou nechal vytvořit Karel IV. Jedním z mála dokladů byzantské architektury na italském území je na ostrově kostel Santa Fosca. Noc v hotelu v centru Benátek

3.den: Pátek 14.10.2022: Benátské ostrovy San Giorgio Maggiore a Giudecca
Ostrov San Giorgio Maggiore je dobře viditelný od Dóžecího paláce - baziliky San Giorgio Maggiore je významným dílem světově proslulého architekta vrcholní renesance Andrei Palladia. Ve skvostném prostoru nacházíme výtvarná díla vysoké umělecké i historické hodnoty od malířů jako byl Tintoretto, Palma il Giovane, Sebastiano Ricci, Vittore Carpaccio.
Giudecca - její název se někdy odvozuje od židovské komunity. Kostel Il Redentore, který vytvořil Andrea Palladio, je nejvýznamnějším dílem vrcholné renesance v Itálii. Odpoledne Museo Correr před kostelem San Marco, věnované benátské kultuře a historii. Noc v hotelu v centru Benátek

4.den: Sobota 15.10.2022:
Dopoledne volno. Odjezd z Benátek ve 12.00 hodin zpět do Prahy. Příjezd do Prahy kolem 24.00 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 12.10.2022 - 15.10.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 13890 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Jednolůžkový pokoj Volno 6490 Kč
Komplexní pojištění Volno 240 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč
Slaný Volno 0 Kč
České Budějovice Volno 0 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotel 3*  v centru Benátek. 

STRAVOVÁNÍ

V ceně zájezdu je snídaně v hotelu. 

PODROBNÝ POPIS

Autokarový zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou PETER KOVÁČ a s Klubem přátel Stavitelů katedrál, což je klub čtenářů knih PhDr. Petra Kováče. Zájezd připravil historik umění PhDr. Peter Kováč, autor série knih Stavitelé katedrál.

Druhé pokračování našeho poznávání města Benátek krok za krokem:

Tentokrát budeme věnovat pozornost především jednotlivým ostrovům: Murano, Burano, Torcello, Giudecca a San Giorgio Maggiore. Speciální pozornost bude věnována době byzantské, románské a renesanci, kdy ve městě tvořil Tizian, Palladio, Tintoretto a Veronese. Ubytování přímo v centru Benátek umožňuje současně individuální návštěvu dalších památek jako je Dóžecí palác nebo bazilika San Marco

Pro zájemce je i možnost individuální návštěvy Benátského bienále, největší přehlídky výtvarného umění na světě založené v roce 1895. Koná se každé dva roky a jeho specifikou jsou národní expozice v pavilonech v zahradách Giardini di Castello, kde se každý ze zúčastněných států může prezentovat kolekcí podle vlastního výběru, bez omezení mezinárodní porotou. K expozici je vždy připravena řada dalších doprovodných výstav současného umění po celém městě.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • autokarová doprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce
  • osobní audiosystém

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů
  • místní dopravu v Benátkách (vaporetto)
  • místní poplatek (platí se na recepci hotelu při příjezdu)

POZNÁMKY