DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Argentina - Patagonie a Ohňová země (expedice)

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Na tomto zájezdu poznáte Buenos Aires, vyzkoušíte si argentinské tango, na nejjižnější výspě Ohňové země v městečku Ushuaia se přiblížíte k jižnímu pólu a nakonec zamíříte k ledovcům a horám Patagonie.

Zájezd je určen individuálním klientům a není doprovázen českým průvodcem.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Odlet z Prahy do Buenos Aires.


2.den: Buenos Aires
V ranních hodinách přílet do Buenos Aires. Transfer do hotelu a ubytování. Odpoledne okružní jízda městem - zastavíte se na Plaza de Mayo, pokračovat budete do La Boca, prohlédnete si slavnou uličku Camanito a zastavíte se i v aristokratické čtvrti města Recoleta. V podvečer návrat do hotelu. Večer návštěva tančení show s večeří, kde si můžete osvojit i základní kroky tanga.


3.den: Buenos Aires
Volno, aklimatizace, odpočinek a možnost fakultativních výletů:

Fakultativní výlet Gaučo Party

Polodenní výlet Evita


4.den: Buenos Aires, Ushuaia
Časně ráno transfer na letiště a odlet z Buenos Aires do města Ushuia, které leží na jihu Argentiny v oblasti Ohňové země. Po příletu ubytování v hotelu. Odpoledne projížďka lodí po Beagle Channel, během níž se vám naskytne vynikající panoramatický výhled na město Ushuia obklopené horami. Během cesty spatříte ostrovy De los Pájaros a De los Lobos (Ostrovy ptáků a Ostrov lachtanů). Přiblížíte se i k majáku Les Eclaireurs. Od poloviny října do konce března výlet lodí pokračuje až do kolonie tučňáků na ostrově Martillo, kde můžete spatřit tučňáky Gentoo v jejich přirozeném prostředí. V podvečer návrat zpět do města.


5.den: Ushuaia, NP Tierra del Fuego 
Po snídani odjezd z hotelu do národního parku Tierra del Fuego. Během cesty se vám nabídnou panoramatické výhledy na kanál Beagle. Cesta vede k řece Lapataia a lagúně Verde a poté pokračuje do Lapataia Bay. Poté se vydáte k  Acigami Lake (bývalé Roca Lake), které je pozoruhodné změnou barvy vody podle počasí. Odpoledne návrat do hotelu.


6. den: Ushuaia,  El Calafate
V ranních hodinách transfer na letiště a přelet do  El Calafate. Přílet do El Calafate kolem poledne. Transfer a ubytování v hotelu. Odpoledne volno. Individuálně můžete navštívit ledovcové muzeum.
 
7.den: El Calafate, Perito Moreno
Ráno odjezd z hotelu směrem k ledovci Perito Moreno, který se nachází v národním parku Los Glaciares, který byl díky své úchvatné kráse zapsán na seznam přírodního dědictví UNESCO. Ledovec je impozantní masou ledu o rozloze 257 km2 a přední stěnou, která má výšku 50 až 60 metrů nad hladinou jezera. Procházka po stezkách kolem ledovce. Hodinová projížďka lodí kolem ledovce. Odpoledne návrat do hotelu.
 
8.den:   El Calafate
Volný den v El Calafate můžete využít k fakultativním výletům, ideální pro návštěvu El Chaltén, Torres del Paine nebo výlet lodí po Argentinském jezeře.
 
9. den:  El Calafate,  Buenos Aires
V průběhu dne transfer na letiště a odlet z El Calafate do Buenos Aires. Po příletu transfer do hotelu a ubytování.
 
10.den:  Buenos Aires
V průběhu dne transfer na letiště a odlet z Buenos Aires zpět do Prahy.


11.den: Přílet do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 18.01.2021 - 29.01.2021

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Volno 66990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1-lůžkový pokoj Volno 14990 Kč
Gaučo Party / Buenos Aires Volno 3390 Kč
Evita / Buenos Aires Volno 2990 Kč
Trek v La Leona / El Calafate Volno 2250 Kč
El Chalten s trekem Volno 1550 Kč
Komplexní pojištění Volno 1430 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotely kategorie 3* nebo 4*.

3x nocleh v Buenos Aires, 2x nocleh v Ushuaia, 3x nocleh v El Calafate. 

PODROBNÝ POPIS

Výlety v Buenos Aires:

Gaučo Party

Po snídani se vypravíte na venkov poznat život a tradice tzv. gaučů. Během jízdy na ranč Santa Susana a zpět si vychutnáte malebnou krajinu argentinské pampy. Santa Susana se nachází v Los Cardales, asi 60 km severozápadně od centra Buenos Aires. Shlédnete zde ukázky práce gaučů (honáků dobytka), jízdu na koni a sulkách. A samozřejmě ochutnáte i vynikající argentinskou kuchyni včetně pověstných steaků na grilu. Návrat do Buenos Aires v odpoledních hodinách.


Evita

Prohlídka míst, které vám pomohou pochopit, proč byla Evita jednou z nejdůležitějších ženských osobností v argentinské historii. Během prohlídky navštívíte čtvrť Retiro, stadion Luna Park, CGT (centrála odborových svazů), která byla hlavním sídlem její nadace, náměstí Plaza de Mayo a hřbitov La Recoleta, kde budete moci navštívit i hrob Evity Perónové Duarte. Zastavíte se rovněž v proslulém baru Tabac Caf. Délka cca 4 hodiny, min. 2 osoby.


Výlety El Calafate

Trek v La Leone

Z El Calafate se vydáte kolem Argentinského jezera k řece La Leona. Během cesty se vám nabídnou výhledy na Andy i s nejvyšším vrcholkem Fitz Roy, nejvyšší hory národního parku Los Glaciares. Krátká zastávka v hotelu La Leon (vybudován již v roce 1894!), který navštívili i slavní pistolníci Butch Cassidy a Sundance Kid. Poté se vydáte do oblasti zkamenělého lesa sterého přes 150 milionů let, kde se nacházejí i fosilie  dinosaurů (vycházka o délce cca 10 km!). Později odpoledne návrat do El Calafate. 

Celková doba výletu cca 8 hodin, min. 2 osoby.


El Chalten s trekem

Z El Calafate se ráno vydáte do El Chaltén - nejznámější trekařské oblasti Patagonie. Po cestě se zastavíte v hotelu La Leon (vybudován již v roce 1894!), který navštívili i slavní pistolníci Butch Cassidy a Sundance Kid. Po příjezdu do El Chaltén si můžete prohlédnout město, nebo se vydat na některý z treků do okolních hor. Nabízí se několik tras různé obtížnosti, např.: Capri Lagoon (s vyhlídkou na Fitz Roy), Torre Hill a De Los Cóndores, o délce 3 až 5 hodin. Zájemci obdrží podrobné mapy, trek absolvují samostatně. Večer návrat do hotelu v El Calafate. 

Celková doba výletu 12-13 hodin, min. 2 osoby.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • leteckou dopravu Praha - Buenos Aires - Praha
  • palubní zavazadlo
  • 8x nocleh v hotelu
  • 8x snídani
  • 1x večeři v Buenos Aires s taneční show
  • leteckou dopravu Buenos Aires - Ushuia - El Calafate - Buenos Aires
  • transfery a výlety autokarem dle programu
  • výlet lodí k ledovci Perito Moreno v El Calafate
  • výlet lodí po kanálu Beagle v Ushuaia
  • místního průvodce (anglicky mluvící)

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • česky mluvícího průvodce
  • pojištění
  • zavazadlo k odbavení na přeletech v rámci Argentiny (nutné dokoupit až v místě na letišti)

POZNÁMKY

Zájezd je kalkulován pro minimálně 2 osoby. V případě účasti pouze 1 osoby je třeba počítat s doplatkem (sdělíme na vyžádání).


Poznámka k zavazadlům: V rámci letu z Prahy do Buenos Aires (a zpět) je v ceně letenky i zavazadlo k odbavení. Na vnitrostátních letech  je však nutné doplatit případné zavazadlo k odbavení (max. 15 kg!) na letišti při odbavení. Cena (orientačně) 1.200 Kč za jeden let. Palubní zavazadlo na vnitrostátní letech je do váhy 8 kg.