DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

ALJAŠKA A KANADA

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Po stopách zlatokopů z doby Zlaté horečky 1898. Hlavní centrum a magnet všech prospektorů Dawson City, Klondike - legendární oblast rýžování zlata. Jízda k nejvyšší hoře Severní Ameriky, národní parky Aljašky a Kanady (Denali, Wrangell, Kluane, Jasper, Banff), slavná Alaska Highway. Olympijské velkoměsto Calgary. Ledovce, jezera, termální prameny, divoká zvěř, indiánské totemy... K tomu možnost výletu historickou železnicí k Bennettovu jezeru.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.-3.den: Praha - Calgary. Banff N.P., Jasper N.P.
Let do kanadské Alberty. Druhé největší město provincie - Calgary: prohlídka města a olympijského areálu z r. 1988. Panorama Skalistých hor. Nádhernými Rockies pod nejvyšší horou kanadských Skalistých hor - Mt. Robson. Sobi, jeleni, horské kozy... Historické město Banff, Lake Louise - jedno z nejznámějších lyžařských středisek Kanady. Pěšky nebo terénním autobusem po slavném ledovci Athabasca.

4.-5.den: Dawson Creek, Watson Lake.
Mohutné řeky Athabasca a Saskatchewan, jezera, vodopády. Nultá míle Alaska Highway - slavné silnice postavené za 2. světové války. Koupání v termálních pramenech. "Les cedulí". Brána Yukonu - Watson Lake na 60. rovnoběžce.

6.-9.den: *Chilkootský průsmyk. Skagway a okolí.
*Fakultativně třídenní přechod přes Chilkoot Pass z Aljašky do Kanady. Překonání jednoho z nejobtížnějších míst při cestě dobrodruhů za zlatem na Klondike. Pro ostatní výlety v okolí Skagway: pěší túra pod Chilkoot, možnost jízdy historickou železnicí ze Skagway nahoru na White Pass aj.

10.-13.den: Kluane N.P., North Pole, Fairbanks, Denali N.P.
Kolem pobřežního pásu hor s nejvyšší horou Kanady - Mt. Logan. Zastávka "na Severním pólu", kde žije Santa Claus. Fairbanks: zlatokopecké město se skanzenem z dob zlaté horečky, Transaljašský ropovod. Koupání v horkých pramenech. Celodenní projížďka divokou přírodou národního parku Denali (medvědi, karibu, vlci, lišky) s nejvyšší horou USA i celé Severní Ameriky - Denali (Mt. McKinley, 6194 m).

14.-16.den: Anchorage, Seward.
Prohlídka Anchorage - největšího města Aljašky. Přejezd na poloostrov Kenai, pěší výlet na ledovec Exit N.P. Fakultativně pozorování velryb, ledovců a fjordů z výletní lodi v Prince William Sound.

17.-18.den: Wrangell N.P., Dawson City.
Kolem mohutného, ledovci pokrytého pohoří sopečného původu, dosahujícího nadmořské výšky až 5000 m. Po silnici Top of the World Highway. Trajektem přes Yukon River do Dawson City - srdce Yukonu z dob Zlaté horečky, ležícího na soutoku řek Yukon a Klondike: srub Jacka Londona, obří dredge rypadla. Rýžování zlata na Bonanza Creek, bývalém Králičím potoku, kde to v r. 1896 všechno začalo.

19.-20.den: Tombstone Mountains, Whitehorse.
Vycházka v divočině pohoří Tombstone Mountains. Whitehorse - dnešní hlavní město Yukonu. Koupání v termálních bazénech Takhini Hot Springs, návštěva přehradní hráze s kanálem pro tah lososů.

21.-22.den: Whitehorse - Praha.
Odlet z Yukonu zpět domů.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 11.06.2022 - 02.07.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Volno 94990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 4400 Kč
2-lůžkový pokoj za příplatek Volno 16700 Kč
Volitelný výlet - CHILKOOTSKÝ PRŮSMYK Volno 11290 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

8x motely, hotely nebo vybavené sruby - pokoje s vlastním či společným příslušenstvím, po 2-4 osobách dle obsazenosti, 12x vybavené kempy a placená tábořiště (vlastní stany). Garantovaný 2-lůžkový pokoj za příplatek 16 700 Kč/osobu (8x).

STRAVOVÁNÍ

bez stravy.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • Letecká doprava tam i zpět, včetně tax a poplatků
  • Po trase pronajatý minivan řízený průvodcem
  • Vstupy do národních parků Jasper a Banff
  • Ubytování - 8x motely, hotely nebo vybavené sruby, 12x vybavené kempy a placená tábořiště
  • Služby český průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • Komplexní pojištění
  • registrace eTA (7 CAD) a ESTA (14 USD)
  • stravu

POZNÁMKY

VOLITELNÝ VÝLET: CHILKOOTSKÝ PRŮSMYK
*Fakultativně třídenní přechod přes Chilkoot Pass (nejvyšší bod 1122 m) z Aljašky do Kanady (celkem cca 60 km). Překonání jednoho z nejobtížnějších míst při cestě dobrodruhů za zlatem na Klondike.

V ceně je: Permit na přechod průsmyku a na ubytování po trase pochodu, místní průvodce, vlak po historické yukonské trati Bennett - Fraser (případně Bennett - Carcross). Výlet je organizovaný a zajištěný kanadskou cestovní agenturou.

Cena: 11 290 Kč