DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Hotelový pobyt - Zámek Křtiny

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zámek Křtiny naleznete ve stejnojmenné obci Křtiny, v chráněné krajinné oblasti Moravský kras, přibližně 15 kilometrů od Brna. Komfortní ubytování je pro hosty všech věkových kategorií připraveno ve 23 moderně zařízených pokojích a luxusním apartmá. Nejen firemní klientela jistě uvítá k pořádání nejrůznějších akcí technicky vybavený konferenční sál, stylově zařízený Opletalův sál s historickými kamny a 16 počítačovými místy, velký společenský sál se 140 místy a lovecký salonek. Příjemné posezení i možnost stravování nabízí zámecká restaurace s letní terasou. Parkování vozů je řidičům umožněno zdarma přímo u objektu.

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Na Zámku Křtiny jsou pro Vás připraveny moderně vybavené 2- lůžkové pokoje s 2 lůžky a s kvalitním nábytkem, vlastní sprchou a WC, wifi připojením na internet, výhledem na kostel Jména Panny Marie nebo na okolní lesy a klidem pro relaxaci.
Apartmán s dvoulůžkem, vlastní sprchou a WC a s balkonem.

STRAVOVÁNÍ

Snídaně.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 04.09.2020 - 20.12.2020

Služby Kapacita Cena
osoba ve 2- lůžkovém pokoji Volno 695 Kč
osoba v apartmánu Volno 800 Kč
Příplatky Kapacita Cena
1- lůžkový pokoj Volno 1025 Kč

PODROBNÝ POPIS

Aktivity v okolí:
Singletrail Moravský kras -  roce 2016 bylo otevřeno 28 km cyklostezek v nedalekých Jedovnicích. Singletrail jsou úzké přírodní stezky projektované a budované dle speciální a léty prověřené metodiky, díky které se Singletrail stává uceleným produktem pro rekreaci v přírodě. Singletrail je jednosměrná stezka pro horská kola, citlivě zasazená do terénu, na které zažijete opravdovou zábavu. Na základně je možné si zkusit některé nebo všechny stezky na Singletrail, pokud nemáte kolo u sebe, pak je k dispozici i půjčovna. 
Přírodní památky Moravského krasu:
Lesnický Slavín - Památník lesníků zvaný Lesnický Slavín se nachází v prostoru lesů Mendelovy univerzity v Brně, spravovaných Školním lesním podnikem Křtiny. Jedná se o soubor pomníků, pamětních desek a studánek věnovaných nejen významným lesníkům a profesorům univerzity, kteří se zasloužili o lesy v okolí Brna a jejich údržbu, ale i umělcům, kteří se lesy a přírodou inspirovali pro své dílo. Nejvíce pomníků se nachází v okolí Adamova a Křtin, a to nejen na trase turistických cest, ale i hluboko v lesích mimo tyto trasy. 
Radostná cesta - V devadesátých letech byla péčí křtinské fary zřízena krátká vycházková trasa romantickou zalesněnou strání v úbočí křtinské Hory, s několika zastaveními a zajímavými výhledy na kostel a centrum obce. Trasa je dlouhá asi dva kilometry, s převýšením padesát metrů.
Barončino klekátko - Dřevěné klekátko, postavené prý na počátku dvacátého století poslední šlechtickou majitelkou Křtin, baronkou Adelínou Offermannovou na místě smrti jejího manžela. Klekátko je dostupné po upravené lesní pěšině asi půldruhého kilometru severovýchodně od centra a nabízí příležitost k spočinutí v tichém zákoutí hlubokého lesa.
Klostermannova studánka - Studánka vzdálená asi tři kilometry od centra severozápadním směrem, vybudovaná ve dvacátých letech minulého století na památku šumavského spisovatele Karla Klostermanna. Nabízí pěknou, nenáročnou procházku lesem, cestou potkáte na okraji habrovských luk výběh s koňmi a kozami. Vycházku lze spojit s návštěvou křtinského Arboreta.
Arboretum Křtiny- Nejstarší a největší zařízení tohoto druhu na ŠLP Křtiny je Arboretum Křtiny, nacházející se u silnice mezi městysi Křtiny a Jedovnice.  Rozloha arboreta je 23 ha, zabírá louky kolem potoka, přilehlé části lesních svahů a součástí je i rybník. Evidováno je zde na 1.000 taxonů dřevin, z toho je přes 200 druhů, kříženců a kultivarů vrb, což je jedna z rarit této unikátní sbírky. 

Jeskyně:
Chráněná krajinná oblast Moravský kras. Moravský kras patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Na celém území je známo více než 1100 jeskyní, z nichž je pět přístupných veřejnosti. Chráněná oblast Moravský kras se rozprostírá na území 94 km². Nejexponovanější části Moravského krasu - Pustý a Suchý žleb - jsou uzavřeny pro veškerou automobilovou dopravu. Namísto ní zde návštěvníkům slouží ekologické dopravní prostředky - silniční vláček a kabinová lanovka.
Jeskyně Výpustek. Jeskyně Výpustek patří mezi nejvýznamnější jeskynní systémy Moravského krasu. Má bohatou a z velké části i smutnou historii. Labyrint temných chodeb a dómů byl vytvořen ponorovou činností Křtinského potoka. Podle záznamů jej navštěvovali již v 17. století mastičkáři, kteří zde nacházeli kosti pravěké zvířeny. V tomto období také předkládá první popis jeskynních prostor mnich Martin Alexander Vigsius. Následovala práce Jana Ferdinanda Hertolda z roku 1669 Tartaro-Mastix Moravie, kde popisuje otvory do chodeb a propastí, které se dosud nikdo neodvážil prozkoumati.
Propast Macocha. Světoznámá propast Macocha je více než 138 metrů hluboká a je největší propastí svého druhu v České republice a i ve střední Evropě. Horní část propasti je dlouhá 174 metrů a široká 76 metrů. Na okraji propasti jsou dva vyhlídkové můstky. První z nich byl vybudován v roce 1882 - je umístěn v nejvyšším bodě a jmenuje se Horní můstek. Druhý z nich pochází z roku 1899, nachází se 92 metrů nad spodní částí propasti a je z něho velmi dobře vidět na dno. 
Punkevní jeskyně jsou to nejvyhledávanější jeskyně Moravského krasu - leží dva kilometry od Skalního Mlýna a jsou přístupné vchodem ve stěně krasového kaňonu Pustý žleb. Svou oblibu si získaly díky tomu, že návštěvníkům umožňují dostat se na dno propasti Macocha a zároveň podniknout romantickou plavbu na lodičkách na podzemní říčce Punkvě. Nejvýznamnější turisticky zpřístupněné jeskyně Moravského krasu navštíví ročně statisíce návštěvníků. 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • zdarma vypůjčení venkovních her (kroket, ruské kuželky, petanque
  • zdarma zapůjčení deky pro relaxaci v zámeckém parku

POZNÁMKY

Nástup na pobyt od 14:00 hod. Ukončení pobytu do 10:00 hod. Na místě se hradí místní poplatek 20 Kč/osoba na den.

Pobyt se psem je možný, poplatek 500 Kč / den.