DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Wroclaw a zámek Książ

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Jednodenní autokarový zájezd do polského Slezska a na zámek Książ
Možná jste už někdy slyšeli o Vratislavi. Také jste možná už slyšeli o polské Wrocławi. Ať už jste o tomto městě slyšeli v českém či polském překladu, zajisté to bylo v souvislosti s historií a architekturou. Wrocław totiž platí za hlavní historické město Slezska, což je polský region, který je nám Čechům velmi blízký.

PROGRAM ZÁJEZDU

V ranních hodinách odjezd z ČR.
Předpokládaný příjezd k zámku Książ kolem 10:00.
10:00 - 12:00 prohlídka zámku Książ a jeho okolí.
12:30 přejezd do Wroclawi.
Předpokládaný příjezd do Wroslawi kolem 14:00.
14:00 - 17:00 prohlídka Wroclawi
17:30 odjezd zpět do ČR.
Předpokládaný návrat do Prahy kolem 22:00.


SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 16.05.2020 - 16.05.2020

Služby Kapacita Cena
základní cena zájezdu (nástup Slaný, Kladno, Praha) Vyprodáno! 950 Kč
základní cena zájezdu (nástup Poděbrady) Vyprodáno! 850 Kč
dítě do 10 let Vyprodáno! 790 Kč
Příplatky Kapacita Cena
vstupenka zámek Książ - dospělá osoba Vyprodáno! 300 Kč
vstupenka zámek Książ - osoba nad 65 let Vyprodáno! 250 Kč
vstupenka zámek Książ - dítě 4-16 let Vyprodáno! 250 Kč
vstupenka zámek Książ - dítě do 4 let Vyprodáno! 0 Kč
pojištění léčebných výloh Vyprodáno! 20 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
odjezdové místo Slaný Vyprodáno! 0 Kč
odjezdové místo Kladno Vyprodáno! 0 Kč
odjezdové místo Praha Vyprodáno! 0 Kč
odjezdové místo Poděbrady Vyprodáno! 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Pouhých 20 km od českého Adršpachu se v oblasti polského Slezska rozkládá jedna z největších obytných staveb v zemi. Jde o zámek Książ (čtěte Kšjonž), což z polštiny přeloženo znamená "kníže", který leží na skalním útesu na předměstí města Walbrzych.
Byl vystavěn ve 13. století a dnes je třetím největším zámkem v celém Polsku. Přestože se jedná o jednu z nejvýznamnějších polských památek, navíc tak blízko našich hranic, je u nás prakticky neznámý. A přitom se jedná po Malborku a krakovském Wawelu o třetí největší hrad v Polsku a největší hradní stavbu Slezska, která je navíc obestřena dosud nevyjasněnými záhadami, vztahujícími se k událostem za 2. světové války. Tehdy totiž Němci vybudovali pod hradem síť podzemních chodeb, o jejichž účelu se zatím dá jen spekulovat.
Návštěvníci hradu se musí připravit na to, že je čeká opravdu nevšední zážitek plný překvapení. V barokním Maxmiliánově křídle je to celá řada komnat. Výzdoba těchto místností byla v poválečných letech restaurována a nabízí tak ukázku života zejména posledních majitelů zámku. Mezi všemi ovšem vyniká hlavní Maxmiliánův sál, sloužící původně k přijímání hostů.
Navštívit můžete i známý státní hřebčín. Nachází se v blízkosti, zámku Książ (asi 8 minut chůze).
Věhlas hřebčína přesahuje hranice Polska. Byl postaven v první polovině 19. století do tvaru atria. Jeho chloubou je krytá jízdárna, jedna z nejpěknějších v Evropě. Je postavená z modřínového dřeva na ploše 800 m2. Je často využívána pro mezinárodní závody v parkúru, v drezurních soutěžích, k přehlídkám a dražbám koní. Dnes je hřebčín Książ hlavním centrem a jediným státním chovem slezského plemene, které je od roku 2005 chráněným plemenem. 

Wrocław je čtvrté největší město Polska a zároveň jedno z nejstarších. Ve městě najdete unikátní architekturu, spoustu církevních staveb a dokonce ostrovy. K radosti turistů jsou téměř všechny významné památky soustředěny v centru či v dosahu krátké procházky. K oblíbenosti Wrocławi velmi přispívá také řeka Odra, která městem protéká a dotváří jeho vzhled.
Můžete se projít po 112 mostech a 12 ostrovech a odpočinout si v krásných poříčních parcích. Dohromady se skvěle dochovanou gotickou architekturou nejednoho napadne srovnání s italskými Benátkami.
Rynek - wrocłavské staré trhové náměstí je druhé největší v zemi. Prvenství mu vyfouklo náměstí v Krakově. Rušný Rynek byl v posledních letech kompletně zrenovovaný a obdivovat tady můžete různé styly architektury. Wrocławská radnice je jednou z nejhezčích historických radnic v Polsku. Stavba budovy a výzdoba dohromady vznikaly tři století. Ve skoro nezměněné podobě si ji můžete prohlédnout i dnes, dokonce bez větší újmy ustála i druhou světovou válku. Při prozkoumání radnice narazíte na tři části.
Mimo jiné nezapomeňte navštívit Rytířský sál (Sal rycerska) s původní vyřezávanou výzdobou z konce 15. století a Knížecí sál (Sala Ksiąźęca), kde původně bývala kaple. Exteriéry jsou stejně úžasné jako interiéry.
Hydropolis je rozhodně jedna z nejzajímavějších atrakcí Wroclawi. Budete překvapeni, z kolika různých aspektů lze ukázat jedinou látku, která na naší planetě vystupuje ve všech třech skupenstvích. Muzeum vody je umístěno v příhodném místě - části staré vodárny, a konkrétně v bývalých filtrech, kde se voda propouštěla přes obrovské množství písku. Písek z filtrů zde již nenajdeme, ale zůstala po něm podzemní stavba. Nyní se v ní nachází celá expozice muzea.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupenky
  • pojištění

Orientační ceny vstupů, dle vlastního výběru: 
Národní muzeum - 15 zl, katedrála, vstup do zadních kaplí - 4 zl, věž katedrály - 5 zl, koste sv. Alžběty - 5 zl, univerzita - Aula Leopoldina - 12 zl (2-4 sály), Raclawické panoráma - 30 zl, japonská zahrada - 4 zl, hala století - 12 zl, mrakodrap Sky Tower o víkendu - 15 zl, Hydropolis - 27 zl (rodinné 2+2 - 72 zl), muzeum architektury - 10 zl, 
Vstupy je nutno platit ve Zlotých. 1 zl = cca 6 Kč
Doporučujeme cca 50 Zlotých.

POZNÁMKY

Odjezdová místa a časy:
Slaný: Od Váhy 5.00
Kladno: nám. Sítná, zast. MHD přímo u hlavní silnice na straně u hotelu Kladno 5.20
Praha: Praha 6, Dejvice, výstup z metra, zastávka MHD směr centrum, hotel Diplomat 5.50
Poděbrady: parkoviště u Benziny, Bílkova ulice 06:40


V případě, že objednáváte pojištění léčebných výloh. Prosíme o uvedení minimálně data narození u všech pojišťovaných osob. Bez tohoto údaje neleze pojištění zajistit.