DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Víkend v Budapešti - vlakem

OBJEDNÁVKA

DALŠÍ INFORMACE

  • Budapešť - hlavní město Maďarska
    Budapešť - hlavní město Maďarska Budapešť je hlavní město Maďarska a zároveň hospodářské, dopravní a kulturní centrum země. Velkoměsto, které vzniklo roku 1873 sloučením...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Nabízíme vám možnost strávit příjemný víkend v městě na Dunaji. Budapešť nabízí řadu zajímavých míst i aktivit. Navíc, vydat se do tohoto města můžete netradičním způsobem - s trochou nostalgie se můžete vydat do metropole Maďarska vlakem.   

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 13.09.2019 - 15.09.2019

Služby Kapacita Cena
cena za osobu / hotel 3* Volno 20090 Kč
cena za osobu / hotel 4* Volno 6690 Kč
Příplatky Kapacita Cena
prodloužení pobytu o další noc / hotel 3* Volno 1790 Kč
příplatek 1-lůžkový pokoj ve 3* hotelu Volno 1490 Kč
příplatek 1-lůžkový pokoj ve 4* hotelu Volno 1990 Kč
lehátkový vlak (4 nebo 6 místné lehátkové kupé) Volno 990 Kč
lůžkový vlak (2-lůžkový oddíl) Volno 2490 Kč
Komplexní pojištění Volno 120 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
odjezd Praha Volno 0 Kč
odjezd Kolín / Pardubice Volno 0 Kč
odjezd Brno Volno -250 Kč
odjezd Břeclav Volno -250 Kč

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Ráno odjezd z Prahy rychlíkem do Budapešti (odjezd z Prahy v 07:44). Nástupní / odjezdová místa: Praha, Kolín, Brno, Břeclav. Příjezd do Budapešti v odpoledních hodinách (14:28). Ubytování v hotelu.

2. den: Volno, prohlídka města.

3. den: Dopoledne volno. Odpoledne odjezd z Budapešti zpět do ČR (odjezd v 15:30). Příjezd do Prahy ve večerních hodinách (22:11). 

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Hotely jsou situovány v centru Budapešti.

PODROBNÝ POPIS

Nástupní / odjezdová místa: Praha, Kolín, Brno, Břeclav.

 

Co navštívit v Budapešti:

Parlament - nejfotografovanější budova v Budapešti - 3500 HUF

Postaven na přelomu 19. a 20. století, největší budova v Maďarsku, 691 místností, inspirací při stavbě byl částečně i Londýnský parlament. Parlament je z venku opravdu krásný, ale uvnitř vás doslova uchvátí luxusem a zlatem všude kam se podíváte. Dovnitř se dostanete pouze s průvodcem a je potřeba si předem vyzvednou vstupenky na konkrétní čas. V parlamentu jsou k vidění i korunovační klenoty.

 

Bazilika Svatého Štěpána - 1000 HUF

Bazilika sv. Štěpána je nejvýznamnější duchovní stavbou v Maďarsku, jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů a zároveň třetí nejvyšší stavbou Maďarska. Je pojmenována na počest prvního uherského krále a světce Štěpána, jehož mumifikovaná ruka je uložena v relikviáři.

 

Hradní vrch Budín - 36 EUR

Královský palác, který leží na kopci nad městem a je z něj výhled na celou Budapešť. Dostat se na něj dá buď pěšky a nebo historickou zubačkou Sikló, která je hned za Řetězovým mostem (cena 1200 HUF/os.). Na kopci jsou kromě hradu i 3 kostely, muzea, náměstí a spousta malých domků a uliček.

 

Rybářská bašta

Nejkrásnější místo z celé Budapešti. Kouzelná stavba se sedmi věžičkami se vystavěla na začátku 20. st. Věže mají symbolizovat maďarské stany a výhled z nich je okouzlující. Přímo v prostorách bašty se nachází i restaurace s krásným výhledem a živou hudbou. 
Zpoplatněn je vstup na nejvyšší věž (1000 HUF/os.) a kaple sv. Michala, vstup do 3D kina (1500HUF/os.).

Proč se Rybářská bašta jmenuje Fisherman?

Existuje několik teorií pro vysvětlení původu jména, jeden říká, že zdi byly chráněny rybáři, kteří žili pod hradbami, ve Watertownu, také známý jako Fisftown v Budapešti, a kteří také chránili zdi ve válečné době.

Jiní říkají, že jméno má jednoduše připomínat rybáře, kteří žili ve Watertownu u řeky Dunaj (ale nesloužili jako stáž města).

Třetí teorie je, že hradní rybí trh vedle Matyášova kostela, dal jméno Rybářské baště.


Řetězový most

Hlavní chloubou Budapešti jsou mosty přes Dunaj. Nejvýznamnější a nejstarší je Řetězový most (Lánchíd) z roku 1839, hned vedle je poměrně moderní Alžbětin (Erzsébet híd) z roku 1903 a kousek za ním je úžasný železný Most Svobody. Významný most je i Markétin most, z kterého je přístup na Markétin ostrov.

 

Markétin ostrov

Je to velký ostrov přímo uprostřed Dunaje, kousek od centra města a parlamentu. Na ostrově je koupaliště, stadion, zřícenina kláštera a spousta dalších atrakcí. Celý ostrov slouží pro zábavu, odpočinek a rekreaci a jde v podstatě o jeden obrovský park.

 

termální lázně Gellért - celodenní vstup cca 5900-6100 HUF

Lázně Gellért patří stejně jako Széchenyi k těm nejslavnějším v Budapešti. Tyto lázně jsou uvnitř velmi okázalé a dá se říci, že se jedná o koupání na způsob vládců, které znáte jen z filmů. Termální voda je zde směsicí 13ti pramenů, které dodávají vodu o teplotě 27- 48 °C s obsahem rádia. Nejchladnější bazén má 5°C. K dispozici jsou také parní komory a vanové koupele. V létě je k dispozici venkovní bazén a vnitřní perličkový bazén. Hlavní bazén a jeho hala je fascinující, má například i posuvnou střechu která umožňuje koupání pod širým nebem.

 

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • jízdenku vlakem z Prahy do Budapešti a zpět (2. třída v základní ceně)
  • místenku na obě cesty z ČR do Budapešti a zpět
  • 2x nocleh v hotelu v centru Budapešti (osoba v 2-lůžkovém pokoj v základní ceně)
  • 2x snídani

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní transfery
  • služby průvodce CK

POZNÁMKY

Doporučujeme objednávat s alespoň 2-měsíčním předstihem, vzhledem k možné změně ceny jízdenky. Ceny jízdenek krátce před odjezdem bývají zpravidla výrazně vyšší. 


V případě, že objednáváte pojištění léčebných výloh uveďte minimálně data narození u všech pojišťovaných osob. Bez tohoto údaje nelze pojištění zajistit.

V případě zájezdu na 3 nebo 4 noci, je v ceně 3x/4x ubytování se snídaní.