DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

ŠVÝCARSKO - ALPSKÝ OKRUH

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Švýcarsko - země proslulá sýrem, čokoládou, hodinkami a hlavně Alpami! Cesta za poznáním mnohotvárnosti Švýcarska, od jeho starobylých měst až po okouzlující alpskou krajinu s výletem pod Mt. Blanc do francouzských Alp. Zájezd jsme obohatili o oblast světoznámého Zermattu pod Matterhornem a Grindelwaldu pod Jungfrau.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.

2. den: Nádherné Bernské Alpy: Grindenwald - horské středisko (1 038 m n. m.) - možnost výjezdu na Kleine Scheidegg, odkud se naskýtají nádherné výhledy na pásmo zaledněných vrcholů v čele s trojicí Eiger, Mönch a Jungfrau, v případě velmi pěkného počasí možnost výjezdu až na Jungfraujoch - střecha Evropy, nejvýše položené nádraží v Evropě, výhledy přímo na nejdelší alpský ledovec Aletschgletscher. Dojezd na ubytování do Wallisu.

3. den: Nejkrásnější partie Walliských Alp: výlet do světoznámého horského střediska Zermatt, možnost výjezdu vláčkem až na Gornergrat do výšky přes 3000 metrů, odkud se naskýtají nezapomenutelné výhledy na symbol Švýcarska Matterhorn i na nejvyšší horu Švýcarska Monte Rosu. Pěkná panoramatická vycházka z mezistanice vláčku k jezeru Riffelsee. Cestou nádherné pohledy na Matterhorn a okolní velikány. Dále pohodovou cestou vysokohorskou krajinou k další mezistanici vláčku. Při velmi pěkném počasí možnost výjezdu lanovkami až na Klein Matterhorn (3 883 m), kde se člověk dostane do nejužšího kontaktu s ledovými štíty.

4. den: Tento den navštívíme francouzské Savojské Alpy pod střechou Evropy: celodenní putování do oblasti nejvyšší hory Evropy - Mont Blancu a do horského střediska Chamonix. Možnost výjezdu lanovkou na Aiguille du Midi (do výšky 3 843 m) s nezapomenutelnými výhledy na masiv Mont Blancu a další okolní velikány.

5. den:  Výjezd lanovkou na Hochsaas (3 100 m), naučná cesta kolem vrcholu nebo jen do mezistanice na Kreuzboden a procházka alpskou květinovou cestou. Dále autobusem přejezd do údolí Gomstal, výjezd lanovkou na hřeben, který leží proti a nad největším alpským ledovcem Aletschgletscher, nádherné výhledy. Zastávka v městečku Brig s kulisou majestátních hor. Odpočinek v termálních lázních Brigerbad, koupání v jeskyni s vodou teplou 42˚ nebo ve venkovních termálních bazénech.

6. den: Ženevské jezero: autobusem ke středověkému hradu Chillon, který je malebně situován u břehu jezera. Bern - hlavní město Švýcarska, jehož historické jádro se působivě vypíná na ostrohu řeky Aare. Nejvyšší katedrála ve Švýcarsku Münster, pěší zóny, měšťanské domy aj. Luzern - město považované za klenot Švýcarska. Prohlídka historického centra s hlavním symbolem Luzernu Kaplovým mostem, z něhož jsou krásné pohledy přes řeku na domy, paláce a kostely starého města.

7. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 13.07.2018 - 19.07.2018

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 8990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
komplexní pojištění Volno 280 Kč
příplatek: pokoj 1/1 Volno 1000 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč
Beroun Volno 0 Kč
Plzeň Volno 0 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • 4x nocleh v penzionu ve (2-lůžkové pokoje příslušenstvím)
  • 4x polopenze (česká kuchyně)
  • služby průvodce

POZNÁMKY

  • vstupné (orientačně): Lanovka na Aiguille du Midi - 50 EUR, lanovka k Mer de Glace - 27 EUR, lanovka na Brévent - 24 EUR. Zubačka do Zermatu - 12,80 SFr zp., Gornergrat (zubačka) - 67 SFr zp., lanovka na Schwarzsee - 43 SFr zp. Vlak na Jungfrau - 182 SFr (v případě pěkného počasí), lanovka Grindelwald - Männlichen - 53 SFr zp., lanovka Grindelwald - First - 50,60 SFr zp., Grindelwald - jeskyně - 6 SFr. Hrad Chillon - 8,50 SFr. Lanovka - ledovec Aletschgletscher - 31 SFr Brigerbad - 14 SFr + jeskyně 3 SFr Celková orientační částka na vstupy je cca 55 EUR + 200 SFr + vlak na Jungfrau (závisí na množství využitých lanovek).
  • Pro více informací o poznávacích zájezdech do Švýcarska navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.