DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Steyr a Steinbach s průvodem čertů

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Pojeďte nasát jedinečnou atmosféru Steyru, kde v Rakusku bydlí podle tradic Ježíšek.
Ve Steinbachu naleznete největší rakouský adventní kalendář, a pokud se nebojíte, čeká vás průvod masek čertů a čarodějnic.

PROGRAM ZÁJEZDU

V ranních hodinách odjezd z Prahy a dalších nástupních míst.
Slaný - U váhy, 6:10
Kladno - nám. Sítná, hotel Kladno, zastávka MHD, 6:30
Praha - stanice metra B Stodůlky, Jeremiášova ul., východ z metra směr centrum, zastávka MHD, 7:00
Dobříš - 07:30  
Příbram / Dubenec -  motorest ,,Haldy", 7:45
Písek - od vlakového nádraží, 8:20

 Po jedenácté hodině plánovaný příjezd do Steyru.
 11:30 - 15:30 prohlídka Steyru.
 17:00 průvod čertů Steinbach.
 Předpokládaný odjezd ze Steinbachu v 18:15 hod.
 Plánovaný návrat do Prahy a dalších míst mezi 22:00 - 23:00 hod.

Tento zájezd již není v naší nabídce!

PODROBNÝ POPIS

Přes 1000 let staré městečko Steyr (Štýr), položené na malebném soutoku řek Enns a Steyr, je skutečným architektonickým klenotem. Na historickém náměstí se vedle sebe harmonicky řadí domky z různých epoch. V tomto městě zažijete tradici propojenou s moderním životním stylem.
Štýr je rakouské město Vánoc, vánočních ozdob a betlémů. Naleznete zde největší betlém světa s více než 700 figurkami a také pohyblivý betlém s 300 figurami od krkonošského mistra Karla Klaudy. Můžete navštívit světový unikát Christkindl - vánoční poštovní úřad, odkud můžete poslat "nebeské pozdravy". Určitě se vydejte na adventní trhy na náměstí a na promenádě, prohlédnete si jesličky ve skále Jägerkrippe a adventní trh na zámku Lamberg. Nezapomeňte ochutnat místní pečená jablka, pražené mandle a další pochoutky.

Steinbach an der Steyr je idylickou obcí na příkrém srázu k řece Steyr ve střední části údolí Steyrtal, která se vyznačuje zvláštním jižním půvabem. Natáčel se zde televizní film "Zkouška odvahy" podle stejnojmenného románu. Visuté zahrady, úzké strmé uličky a nádherné měšťanské domy v historickém centru připomínají časy obchodování s noži s Benátkami v době středověku, které přineslo městu prosperitu.
Vánoční "Steinbacher Advent", každý den se slavnostně otevírá jedno z 24 vyzdobených oken na náměstí. V expozici "Betlémy z celého světa" můžete obdivovat 550 betlémů z 95 zemí. K návštěvě zve i Galerie am Färberbach, zlatnictví a mořské muzeum na břehu Steyru.
Vrcholem sezóny je tradiční Perchtenlauf, který se zde koná od roku 2000. Stovky čertů ze všech koutů se sejdou na náměstí Steinbachu, které se v této době promění v peklo a nabízí mimořádnou podívanou.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupy do objektů

POZNÁMKY

V případě, že objednáváte pojištění léčebných výloh, prosíme o uvedení minimálně data narození u všech pojišťovaných osob. Bez tohoto údaje nelze pojištění zajistit.