DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Skotsko - Grand Tour -special 2020, letecky

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Současná opatření a omezení v důsledku COVI-19 platných ve Velké Británii v letošním létě si vynutily určité úpravy našeho tradičního poznávacího zájezdu do Skotska. 


PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy do Edinburghu v dopoledních hodinách. Přílet do  Edinburghu kolem poledne.  Odpoledne návštěva palírny whisky v Glenkinchie nedaleko Edinburghu. Dále zastávka u Rosslyn Chapel - krásná kaple z 15. století, údajné místo odpočinku Svatého grálu (film Šifra mistra Leonarda).  Večer ubytování v hotelu v okolí Edinburghu.

2. den: Ráno zamíříte do královského Edinburghu. Procházka královskou mílí, návštěva hradu. Odpoledne vyrazíme do mekky golfu, městečka St. Andrews na východním pobřeží Skotska. Budete moci obdivovat pozůstatky velkolepé katedrály z 12. století, i se projít po nejstarším a nejproslulejším golfovém hřišti. Večer ubytování v hotelu. 

3. den: Dopoledne prohlídka jednoho z nejkrásnějších hradů ve Skotsku - hradu Stirling a krátká návštěva památníku Williama Wallace (kdo neviděl film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli?). Poté zamíříme do malebné části Skotska - Trossachs s řadou krásných jezer. Naše trasa povede kolem jednoho z nejkrásnějších skotských jezer - Loch Lomond. Dále průjezd tajemným vřesovištěm Rannoch Moor a úchvatným údolím Glencoe, které je považováno za jednu z nejkrásnějších přírodních partií Skotska. Možná jej znáte z filmů "Harry Potter a vězeň z Azkabanu" nebo "Highlander" se Seanem Connerym v hlavní roli. Čeká nás nenáročná turistická vycházka (cca 1,5 hodiny, dle aktuálního počasí) do tzv. Ztraceného údolí. Nezapomeňte na vhodnou turistickou obuv a oděv! Později odpoledne dorazíme k prvním zálivům Severního moře. Po cestě se vám nabídne řada nádherných výhledů na západní pobřeží Skotska, jeho zálivy a ostrovy i na nejvyšší horu Skotska - Ben Nevis. Večer ubytování v oblasti Fort William.
4. den: Ráno se vydáme do městečka Fort William. Dále pak můžete vyrazit vlakem Harryho Pottera přes proslulý Glenfinnanský viadukt do městečka Mallaig (klienti, kteří nemají zájem o fakultativní jízdu vlakem, tuto cestu absolvují - po jiné trase - autokarem. Při této cestě krátká zastávka u Neptunových schodů. Neptunovy schody jsou soustavou osmi zdymadel na Kaledonském kanále, který spojuje západní a východní pobřeží Skotska. Dále krátká zastávka v městečku Arisaig, bývalém výcvikovém středisku speciálních jednotek, u památníku československých vojáků bojujících v Británii.). Odpoledne pak zamíříme k jednomu z nejkrásnějších skotských středověkých hradů Eilean Donan Castle. Hrad patří mezi nejnavštěvovanější místa Skotské vysočiny. Večer ubytování v hotelu, večeře. 

5. den: Dopoledne se zastavíme  u zřícenin hradu Urquhart Castle, místě nejčastějšího výskytu lochneské nestvůry. Odtud pak zamíříme dále na sever Skotska. Krátká zastávka v městečku Inverness


6. den:  V průběhu dne průjezd centrální částí Skotské Vysočiny. Postupně navštívíte nebo se zastavíte  u těchto objektů a památek: 

PITLOCHRY, prohlédnete si  vodní elektrárnu , kde budeme pozorovat systém, kterým lososi "táhnou" do přehrady. Blair Castle, hrad vévody z Athollu. Krátká zastávka v městečku Dunkeld, nejmenším katedrálním městě, kde si můžete prohlédnout katedrálu považovanou za nejstarší v zemi. 

Perth - Scone Palace, místo korunovace skotských králů. Přes Forth Bridge se vrátíme do oblasti Edinburghu. Ubytování v hotelu.

7. den: V průběhu dne odlet z Edinburghu zpět do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 20.08.2020 - 26.08.2020

Služby Kapacita Cena
cena zájezdu Volno 27990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
zavazadlo k odbavení do 15 Kg Volno 1550 Kč
zavazadlo k odbavení do 23 Kg Volno 1990 Kč
komplexní pojištění Volno 420 Kč
Pokoj 1/1 Volno 5490 Kč
jízdenka na vlak Harryho Pottera Volno 1390 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

Po trase do severní části Skotska je ubytování ve standardních hotelech, zpravidla 2-lůžkové pokoje.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava z Prahy do Edinburghu a zpět, včetně letištních tax
  • příruční zavazadlo (40x20x25 cm)
  • doprava minibusem po Skotsku
  • 6x nocleh
  • 5x snídaně
  • služby průvodce CK 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • zavazadlo k odbavení 
  • komplexní pojištění
  • vstupy do objektů


Fakultativní výlety:

- vlak Harryho Pottera 1.390 Kč


POZNÁMKY

vstupné (orientačně): Edinburgský hrad - 16 GBP, hrad Stirling - 12 GBP, Wallace Monument - 9 GBP, hrad St. Andrews + kostel a věž, hrad a muzeum 8 GB, Eilean Donan - 8,50GBP Urquhard Castle 7 GBP, Loch Ness - muzeum a návštěvní centrum 7 GBP, 

Letenky: leteckou dopravu z Prahy do Edinburghu zajištuje nízkonákladový dopravce. Součástí ceny letenky není zavazadlo k odbavení. Toto je nutné, v případě požadavku, doobjednat samostatně.