DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Romantické zámky Dánska a Hanzovní města Německa

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Německé pobřeží Baltského moře bývalo dříve oblíbeným cílem našich dovolených. A nyní se tato část Německa opět stává našim cílem. Do našeho katalogu poznávacích zájezdů jsme zařadili nový podrobný zájezd, který míří nejen na krásný ostrov Rujana, ale zaměřuje se i na prohlídku nejkrásnějších měst a zámků jak na německé, tak na dánské straně Baltského moře. Na závěr si prohlédnete i hlavní město Dánska Kodaň s mnoha historickými stavbami.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2.den: Brzo ráno příjezd na ostrov Rujána, nejkrásnější a nejrozmanitější ostrov Německa. Křídové útesy, písečné pláže, kopcovité vnitrozemí. Severní mys Arkona, návštěva NP Jasmund - lehká pěší turistika, křídové útesy Königstuhl, Stubbenkammer - 117 m, překrásné vyhlídky. Prohlídka historického centra jednoho z nejpozoruhodnějších hanzovních měst, města Stralsund. Ve městě se dochovalo přes 800 starých architektonicky zajímavých budov; cihlová gotická radnice, štítové domy, kostel Panny Marie aj. Zastávka ve významném městě Rostock. Promenáda s domy ze 17. století, kostel Panny Marie se zajímavým orlojem, radnice s barokním průčelím.
3.den: Dopoledne prohlídka města Güstrow se zámkem, v jehož architektuře se snoubí německé, italské i nizozemské prvky. Schwerin - město s malebnou polohou mezi jezery, pohádkovým ostrovním zámkem a jedinečně zachovalým historickým jádrem, jehož starobylé budovy přečkaly 2. svět. válku bez újmy. Podvečerní Lübeck - ve středověku nejvýznamnější město na Baltu. Po 2. svět. válce bylo pěkně obnoveno. Upoutá zde velké množství cihlových staveb (průčelí domů, radnice, brány, kostely aj.), přitahující obdivovatele tzv. cihlové gotiky.
4.den: Přejezd do Dánska. Egeskov Slot - jeden z nejpůvabnějších zámků v Dánsku a zároveň jeden z nejkrásnějších vodních zámků v Evropě. Dojezd do Kodaně.
5.den: Frederiksborg Slot - velkolepý královský zámek s nádhernými exteriéry, interiéry i zahradami - Rytířský sál s vyřezávaným dřevěným stropem, Audienční síň, zámecká kaple. Kronborg Slot - Hamletův "hrad Elsinor" - Velký sál, Králova komnata, kobky se sochou vikingského náčelníka Holgera Dánského, jenž podle legendy procitne v době ohrožení země. Městečko Helsingor ležící na březích průlivu, který propojuje Severní moře s Baltským - klidná promenáda Biergegade, hlavní náměstí.
6.den: Roskilde - první hlavní město Dánska s významnou katedrálou, která pro svůj historický význam byla zařazena na seznam UNESCO. Kodaň - devítihodinová prohlídka nejzelenější světové metropole protnuté četnými vodními kanály. Procházka kolem velkolepé radnice a tří paláců - Christianborgu, Amalienborgu a Rosenborg Slotu. Možnost prohlídky korunovačních klenotů a okružní plavby městem s výhledem na Malou mořskou vílu. Večer odjezd do Čech.
7.den: Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 15.07.2021 - 21.07.2021

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 10390 Kč
Příplatky Kapacita Cena
komplexní pojištění Vyprodáno! 630 Kč
Pokoj 1/1 Vyprodáno! 2400 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Praha Vyprodáno! 0 Kč
Pardubice Vyprodáno! 0 Kč
Hradec Králové Vyprodáno! 0 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • 4x nocleh v hotelu
  • 4x snídaně
  • služby průvodce
  • trajekt

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • Komplexní pojištění
  • Vstupy do objektů