DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Romantická Korsika

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Poznejte s námi překrásný ostrov se špatnou pověstí, jak Korsiku charakterizoval Arnošt Černík ve své knize "Na ostrově krevní msty". Strmé hory dosahující výšky přes 2500 m se zde tyčí nad průzračným mořem. Vychutnáte návštěvy starobylých korsických městeček zasazených v překrásné přírodě i koupání na západním pobřeží. Ostrov, jehož nejkrásnější subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
    2. den: Odjezd v 8:00 trajektem do Bastie na Korsice. Návštěva starobylého Corte s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány. Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok Propriano se stejnojmenným městečkem, která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice.
    3. den: Dopoledne odpočinek u moře, kde dlouhá písčitá pláž na jedné straně zakončená městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží skýtá každému, co žádá. Odpoledne prohlídka městečka Propriano.
    4. den: Ráno pro zájemce výlet s turistikou s překrásnou scenérií skalních věží Bavella, které patří k neznámějším atrakcím ostrova. Odpoledne pobyt u moře.
    5. den: Koupání a pobyt u moře. Odpoledne pro zájemce návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury Filitosa s mnoha menhiry.
    6. den: Návštěva bizarních skal Calanche. Po krátké procházce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, pokračujeme do nedalekého Porta, které je jednou z dalších perel Korsiky. Při zpáteční cestě zastávka v Napoleonově městě Ajacciu, kde navštívíme jeho rodný dům s muzeem. Vyvrcholením dne bude vyhlídka od Tour de la Parate na proslulé "Krvavé ostrovy", které byly kdysi útočištěm pirátů. Příjezd zpět v pozdních hodinách.
    7. den: Ráno si prohlédneme "nejkorsičtější" město Sartene. Z úzkých křivolakých uliček na nás dýchne duch minulosti krevní msty a pirátských výprav. Pokračujeme do vyhlášeného Bonifacia. Prohlídka města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce krásná projížďka lodí pod skalnatými útesy.
    8. den: Koupání a pobyt u moře.
    9. den: Přístav Bastia, trajekt. Odjezd do ČR.
    10. den: Návrat do ČR.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 30.08.2019 - 08.09.2019

    Služby Kapacita Cena
    Cena za osobu Vyprodáno! 14390 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    Komplexní pojištění Volno 500 Kč
    Jednolůžkový pokoj Na dotaz 3000 Kč
    Odjezdová místa Kapacita Cena
    Praha Volno 0 Kč
    Beroun Volno 0 Kč
    Plzeň Volno 0 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    Na Korsice je ubytování v krásné zátoce v oblasti letoviska Propriano (8 km). Kemp l´Esplanade, Olmeto Plage je umístěn ve svahu v lesoparku s přímým přístupem k moři (150 - 400 m dle umístění chaty).
    V kempu se nachází minimarket, kemp má vlastní písčitou pláž (bez lehátek a slunečníků) a bazén (denně 10-19, zákaz vstupu v šortkových plavkách). Ubytování je v chatách, které mají 2 oddělené ložnice (jedna menší ložnice většinou s patrovými postelemi, kde jsou k dispozici dvě deky + 2 polštáře, jedna větší ložnice s manželským dvojlůžkem, kde je k dispozici jedna velká deka + 2 polštáře) a sociální zařízení.
    Chaty mají kuchyňský kout vybavený pro přípravu jídel - k dispozici je kávovar, plynový dvouvařič s elektrickým zapalováním, mikrovlnná trouba, lednička, příbory, hrnce, nádobí. Doporučujeme vzít si vlastní utěrky, mycí prostředky, zápalky. Chatky se obsazují 4 osobami. Doporučujeme vlastní toaletní papír, ručník. Doporučujeme baterku - ubytování probíhá většinou pozdě večer. 
    Do chat je třeba vlastní ložní prádlo. Chaty je potřeba zanechat na konci pobytu uklizené. Doporučujeme místo povlečení vzít dvě prostěradla, v některých ložnicích je jedna velká deka na manželské dvojlůžko.

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • doprava autokarem
    • trajekty
    • 7x ubytování v chatkách (kuchyně, 2 ložnice, příslušenství)
    • 7x snídaně, 6x večeře (jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou) 
    • vstupní a výstupní poplatky
    • pobytová taxa
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • vstupné (orientačně): Bonifacio - plavba lodí 18 EUR, hradby 3 EUR, schody krále Aragonského 3 EUR, kostel sv. Dominika 3 EUR, Filtosa 6 EUR, Bastia - muzeum 5 EUR, Corte - muzeum 5 EUR, Porto - Janovská věž - 3 EUR, Ajaccio - Napoleonův dům 7 EUR, Muzeum Napoleona 3 EUR, Císařská kaple 2 EUR

    POZNÁMKY

    Informace o Francii.


    Pro více informací o poznávacích zájezdech ve Francii navštivte webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.