DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Řím - Easy Fly (letecky)

Tento zájezd již není v naší nabídce!
  • Řím
  • Vatikán

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Řím, všechny cesty vedou do města, které je okouzlují, romantické a chaotické zároveň. Řím, se svými nespočetnými památkami a svojí ojedinělou atmosférou udivuje dennodenně davy turistů, ale i umělců hledajících inspiraci. Více než dvou a půl tisíciletá historie má opravdu co "vyprávět".

    Řím není jen historií plnou legend a památek, s kouzelnými zákoutími a úzkými tajemnými uličkami, město tepe současným moderním každodenním životem s ulicemi plnými lidí, pouličních umělců, ovocných trhů, kaváren a pizzerií. V Římě je toho tolik k vidění, že se určitě budete chtít ještě vrátit...
    Koloseum, Svatopetrské náměstí, ojedinělý městský stát Vatikán, Berniniho fontány, Fontana di Trevi....to je jen několik z nejslavnějších římských klenotů, které nesmíte minout při návštěvě této kouzelné metropole.

    Tento zájezd již není v naší nabídce!

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1. den: Odlet z Prahy do Říma. Individuální transfer do hotelu. Prohlídu města můžeme započít u Colosea, v jehož blízkosti se nachází i slavné Forum Romanum.

    2. den (případně i 3. den): Pobyt v Římě, možnost individuální návštěvy římských památek a zajímavostí (Pantheon, Španělské schody, Fontána di Trevi, Andělský hrad, Palatin a samozřejmě Vatikán, nejmenší stát na svět s bazilikou sv. Petra.

    poslední den: Dopoledne volno. V průběhu dne individuální transfer na letiště a odlet do Prahy.

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    V rámci tohoto leteckého zájezdu je nabízeno několik variant ubytování - hotely 2*/3*/4*. 

    Podrobnější  popis hotelů najdete po rozkliknutí položky "podrobnosti" v cenové tabulce.

    STRAVOVÁNÍ

    Součástí ubytování je jednoduchá bufetová snídaně - croisant, pečivo, tousty, máslo, džem, sýr, cereálie,  káva, čaj, džus

    PODROBNÝ POPIS

    Zájezd je určen pro individuální turisty. Termín zájezdu je možné přizpůsobit požadavku klienta.


    Vatikánská muzea a Sixtinská kaple
    Vatikánská muzea  jsou jedním z největších komplexů uměleckých sbírek na světě, které v průběhu staletí nashromáždila katolická církev. Komplex se rozkládá na ploše 55 000 m2, tvoří ho 10 000 sálů a kaplí a najdete zde 20 nádvoří a 300 schodišť. Veřejnosti je zpřístupněno 47 000 m2 expozic na trase dlouhé 7 km. Vatikánská muzea se mohou pochlubit největší sbírkou klasických soch, rozsáhlou sbírkou etruského umění, egyptskou expozicí včetně egyptských mumií, středověkým a renesančním uměním a především nádhernou Sixtinskou kaplí.
    Není proto divu, že na zakoupení a vstup do muzeí se každý den stojí až několika hodinové fronty. Zakoupením vstupenky předem si tak můžete ušetřit třeba i několik hodin poměrně nepříjemného čekání.

    V případě zájmu o zakoupení vstupenek do vatikánských muzeí je třeba počítat s tím, že v neděli mají zavřeno. 

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • letecká přeprava Praha - Řím a zpět, včetně palubního zavazadla
    • 2/3x nocleh v hotelu s příslušenstvím
    • 2/3x snídaně

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • místní transfery 
    • služby delegáta 
    • městský poplatek 
    • komplexní pojištění
    • zavazadlo k odbavení (je možné  zajistit za příplatek)

    POZNÁMKY

    Městský poplatek: platí se po příjezdu do hotelu přímo na recepci hotelu. Jeho výše je rozdílná dle kategorie a polohy hotelu. V případě hotelů  2* činí 0,5 EUR  - 2,5 EUR, u 3* hotelů činí 4 EUR a u 4* hotelů 6 EUR, vždy za osobu a noc.

    Vstupné (orientačně): Koloseum 12 EUR. (vstupenka platí i pro Forum Romanum a Palatin), Andělský hrad 8,5 EUR, Pantheon - zdarma, bazilika sv. Petra - zdarma, kopule - pěšky 6 EUR, výtahem 8 EUR


    Místní doprava:

    Metro v Římě  1,5 EUR (jízdenka platí 100 minut)

    Transfer z letiště - jednosměrná jízdenka na stanici Termini 5 EUR, zpáteční 8 EUR, taxi z letiště do hotelu 48 - 60 EUR


    Letenky: 

    Cena na osobu vychází z aktuálně dostupných cen letenek v době přípravy této nabídky.

    Letový řád naleznete po rozkliknutí položky "podrobnosti" v cenové tabulce.

    Součástí letenek je u každé osoby 1 palubní zavazadlo (40x20x25 cm), ale je možnost připlacení za větší zavazadla. Dále uvedené orientační ceny se mohou měnit dle konkrétní letecké společnosti:
    1) Palubní zavazadlo o max. hmotnosti 10 kg - příplatek 1.400 Kč
    2) Palubní zavazadlo o max. hmotnosti 20 kg - příplatek 1.800 Kč


    V případě nízkonákladových společností je zpoplatněn tzv. seating (= výběr míst v letadle). Doporučujeme tento seating přiobjednat, aby bylo možné provést odbavení k letu (vystavení  palubní vstupenky) s dostatečným předstihem. 

    Cena seatingu je variabilní dle konkrétního místa. Nejčastěji se pohybuje v relaci cca 290 - 700 Kč za jeden let.

    Více informací k nabídce našich leteckých eurovíkendů nejen do Říma naleznete na:http://eurovikendy.slantour.cz/


    Katalogové (internetové) ceny eurovíkendových zájezdů se mění v závislosti na aktuální dostupnosti letenek v ekonomické třídě i cenové nabídce hotelových pokojů. Obecně platí, že s čím větším předstihem zájezd objednáte, tím zpravidla získáte lepší (= nižší) cenu. Krátce před odletem může být cena stejného hotelu (zájezdu) již výrazně vyšší. Doporučujeme tedy objednávat tento typ zájezdů min. 1 měsíc před odletem. V případě, že objednáváte tento zájezd v kratší době, může se stát, že aktuálně dostupná cena letenek  bude vyšší, než původně kalkulovaná. Což se následně projeví ve výsledné ceně zájezdu. Na tuto skutečnost bychom vás, samozřejmě, upozornili obratem, po obdržení vaší objednávky.