DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Vídeňské výstavy: Claude Monet a Pieter Bruegel starší

DALŠÍ INFORMACE

  • Vídeň - hlavní město Rakouska
    Vídeň - hlavní město Rakouska Vídeň je hlavní město Rakouska, současně také statutární město a zároveň také jedna z jeho spolkových zemí. Leží na řece Dunaj a se...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Jednodenní autokarový zájezd za výstavami Claude Moneta a Pietera Bruegela.

PROGRAM ZÁJEZDU

Odjezd v sobotu 5. ledna v 6.00 hodin od hlavního nádraží v Praze, technické zastávky cestou. Kolem poledne příjezd do Vídně. Prohlídka výstavy Claude Moneta ve vídeňské Albertině a poté výstavy Pietra Bruegela v Uměleckohistorickém muzeum. V podvečer odjez z Vídně a kolem 23. hodiny příjezd do Prahy. Hodina příjezdu závisí na dopravě zejména na českých silnicích. 

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 05.01.2019 - 05.01.2019

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 1200 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 40 Kč
Balíček vstupů Brueghel + Monet Volno 990 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč
Jihlava Volno 0 Kč
Znojmo Volno 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Vídeňská Albertina připravila rozsáhlou výstavu díla Claude Moneta, hlavního představitele francouzského impresionismu. Výstava je soustředěna především na krajinářskou tvorbu, proměnu přírody ve slunečním světle, letní i zimní krajiny a Monetovy lekníny v zahradě v Giverny. Malířovy obrazy jsou plné zářivých čistých barev a světelných odrazů, vytvářejí neobyčejný dojem životnosti krajiny v proměnách dne. Expozici pořádá Albertina společně s Musée Marmottan v Paříži, které vlastní i slavný obraz Imprese - východ slunce. Právě díky názvu tohoto díla vzniklo pojmenování impresionismus.

Uměleckohistorické muzeum nabízí velkou výstavu génia severské renesance Pietra Bruegela staršího. Po mnoha letech se ve Vídni setkají obrazy zapůjčené z celého světa. Prakticky bude představeno celé jeho malířské dílo. Bruegela vnímáme jako skvělého malíře brabantského venkova, téměř Josefa Ladu doby manýrismu a pak jej ctíme jako krajináře, dokonce tvůrce v tomto oboru značně originálního. Dokázal totiž vystihnout atmosféru krajiny, zachytit její proměnu v měnící se roční době. Pro svoje současníky však byl Bruegel někým jiným: považovali ho za zmrtvýchvstalého Hieronyma Bosche. Ráj a peklo, triumfy kostlivců nad živými, boje andělů s pekelníky jej zajímali stejně jako výše vzpomínané motivy. Výstava je připravena k připomenutí 450 let od malířova úmrtí. Poté bude reprízována v Antverpách.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné do objektů
  • komplexní pojištění

POZNÁMKY

Zájezd autobusem pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění PhDr. Peter Kováč.