DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Japonsko

DALŠÍ INFORMACE

  • Japonsko
    Japonsko Japonsko leží na východním okraji asijského kontinentu. Stát je tvořen řetězem ostrovů v západní části Tichého oceánu. Největší ostrovy...

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Poznejte Japonsko. Tento zájezd vám nabídne nejznámější a nejzajímavější místa a města  této pro nás zvláštní země.  . Historické metropole Japonska - Nara, Kjóto, Kamakura i současné Tokio, Hirošima se stigmatem atomové bomby, přístav Jokohama, půvabný ostrov Mijadžima, nejobdivovanější japonský hrad v Himedži, zahrady v Okajamě, poutní Nikkó v Japonských Alpách ("kdo neviděl Nikkó, neví, co je krásné..."), posvátný symbol země - sopka Fudži. Velkoměstské džungle Tokia a Ósaky v kontrastu s oázami klidu japonských zahrad a přírody.  Ochutnávky japonských specialit...  

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1.den: Odlet z Prahy, let s přestupem. 

    2.den: Přílet do Tokia. Ubytování v hotelu a základní seznámení se s městem. Mrakodrapy v Šindžuku, vyhlídka na Tokio z Metropolitní radnice, blyštivá čtvrť barů, jídelen, divadel a "červených luceren" Kabuki-čó. Ochutnáte na úvod šabu-šabu?

    3.den: Prohlídka Tokia. Navštívíte či uvidíte mj. zahrady císařského paláce, čtvrť Asakusa, chrám Sensodži, Nebeský strom - nejvyšší věž a druhá nejvyšší stavba světa - z r. 2012. aj. 

    4.den: Celodenní výlet k posvátné hoře Fuji.

    5.den: Celodenní výlet do národního parku Nikko.  Národní park Nikkó leží v Japonských Alpách: velkolepá poutní svatyně Tóšógú s mauzoleem nejvýznamnějšího šóguna japonské historie Tokugawy Iejasu. Možnost návštěvy bývalé luxusní rezidence císařské rodiny (v níž byl během 2. sv. války ukrýván bývalý císař Akihito).

    6. den: Šinkansenem přejedete pod Fudži do velkoměsta byznysu a jídla - Ósaky: Zde si budete moci prohlédnout futuristický SkyBuilding, podzemní město Umeda, neonový bulvár Dótombori, Americká vesnice, možnost ochutnávky legendární i obávané delikatesy fugu. Himedži: Pevnost bílé volavky - čerstvě rekonstruovaný nejobdivovanější japonský hrad. 

    7. den: Nejvýznamnější historická metropole země - Kjóto: zámek Nidžó šógunů Tokugawa, nejslavnější zenová kamenná zahrada Rjóandži, Zlatý pavilon. Východní Kjóto se starosvětskou čtvrtí divadel a gejš Gion: možnost návštěvy večerního programu s ukázkami tradiční japonské kultury (divadlo i hudba - bunraku, nó, čajový obřad, ikebana...), kulinářská ulička Pontočó aj. Večer návrat do Osaky


    8. den: Výlet do Nary. První hlavní město Japonska - Nara: chrám Tódaidži - největší dřevěná stavba světa se sochou Velkého Buddhy, chrámy a svatyně, park s 1200 jelínky šika, šintoistická svatyně Kasuga. Magická svatyně tisíců torií- FušimiInari. Přejezd na západ do Okajamy: slavná zahrada Korakuen, jedna ze tří nejkrásnějších v Japonsku. Historické Kurašiki: malebná oblast kolem vodního kanálu se zachovalými sýpkami a domy - muzei. 

    9. den: Celodenní výlet do Hirošimy.  Hirošima: Muzeum A-bomby, Mírový park, ruiny Průmyslového paláce (UNESCO) projektovaného Čechem J. Letzelem, Kapří hrad, zahrady Šukkei-en. 

    10. den: Odlet z Osaky zpět do Prahy (let s přstupem).

    11.den: Přílet do Prahy.





    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 11.11.2023 - 21.11.2023

    Služby Kapacita Cena
    cena za osobu Volno 78990 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    1-lůžkový pokoj Volno 8990 Kč
    komplexní pojištění Volno 2800 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a klimatizací - evropský styl. 

    Pro "solo" osoby je 1-lůžkový pokoj za příplatek povinný (pokud nebude možné doobsadit další osobou).

    PODROBNÝ POPIS

    Zájezdy do Japonska nabízíme s ohledem na místní klimatické podmínky. Tedy především na jaře a na podzim, kdy jsou v Japonsku příjemné teploty, minimum deště a ani nehrozí tichomořské tajfuny.

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • letecká doprava Praha - Tokio a zpět, včetně zavazadla k odbavení
    • doprava po trase vlaky (převážně vysokorychlostními expresy šinkansen) případně  autobusy. 
    • 8x nocleh (turistické  hotely 2-3*, 2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a klimatizací)
    • 8x snídaně (na japonský způsob)
    • služby českého průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • vstupné
    • pojištění
    • místní dopravu v japonských městech (metro, busy MHD) při místních prohlídkách

    POZNÁMKY

    Let do Japonska trvá cca 18 - 20 hodin (včetně přestupu).