DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Vídeňské výstavy: Dürer, Caravaggio a Bernini

DALŠÍ INFORMACE

  • Vídeň - hlavní město Rakouska
    Vídeň - hlavní město Rakouska Vídeň je hlavní město Rakouska, současně také statutární město a zároveň také jedna z jeho spolkových zemí. Leží na řece Dunaj a se...

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Dvoudenní autokarový zájezd nabízí návštěvu nejvýznamnějších výstav v podzimní Vídni. Nejvýznamnější z nich je velká bilance díla Albrechta Dürera v Albertině, která představí malířské i kreslířské dílo tohoto velikána evropské renesance. 

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: V sobotu v 7.00 odjezd autobusem z Prahy, technické zastávky cestou. Kolem poledne příjezd do Vídně. Prohlídka bilance díla Albrechta Dürera v Albertině, volno v centru Vídně s možností návštěvy výstavy věnované malíři Bonnardovi (doporučujeme také návštěvu cukrárny hotelu Sacher), v podvečer ubytování v hotelu ve Vídni.
2. den: V neděli dopoledne výstava Caravaggio & Bernini o římském barokním umění v Uměleckohistorickém muzeu. Odpoledne prohlídka Ephesos Museum - archeologické expozice antického umění z maloasijskoého města Efesos. Kolem 17.00 odjezd do ČR a příjezd do Prahy kolem 22.00 hodin.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 02.11.2019 - 03.11.2019

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Volno 3590 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 80 Kč
1-lůžkový pokoj Volno 990 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč
Jihlava Volno 0 Kč

PODROBNÝ POPIS

Po 16 letech se do vídeňské Albertiny vrací výstava, která představuje kreslířské i malířské umění Albrechta Dürera. Jeho prvním vrcholným dílem se stala Apokalypsa, čili biblické vidění o zániku lidské civilizace podle sv. Jana. Dürer, žijící v bohatém Norimberku, patřil k oblíbencům císaře Maxmiliána I. a pracoval jako jeho dvorní malíř. Podobně jako Leonardo da Vinci studoval rozmanité druhy lidských typů. Hledal ideální krásu, odvozenou z antických soch, italské renesance, ale i ze života. Po mnoha a mnoha měsících hledání dospěl k žalostně znějícímu závěru: "Co je krása, to opravdu nevím." Jeho dílo však navždy zůstalo ztělesněním renesanční harmonie a nádhery. 

Uměleckohistorické muzeum nabízí neméně atraktivní výstavu Caravaggio & Bernini, která je věnována římskému baroku a na 60 vzácných exponátech představí jeho hlavní protagonisty. Kromě děl malíře Caravaggio a sochaře Berniniho, jejichž umění je skutečným zázrakem, organizátoři představí i tvorbu Poussina, Gentileschiho, Algardiho nebo Simona Voueta. 

Kunstforum pro zájemce nabízí ohlédnutí za dílem Pierra Bonnarda, významného představitele francouzského postimpresionismu. Na programu bude také prohlídka Ephesos Museum - nová instalace unikátní vídeňské archeologické kolekce antického umění. Efesos byl jedním z nejdůležitějších měst starověku, jehož slavný Artemidin chrám byl považován za jeden ze sedmi divů světa. Expozice je srovnatelná s berlínském Pergamonem.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • dopravu autokarem
  • 1x ubytování
  • 1x snídani
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • vstupy na výstavy a do objektů

POZNÁMKY

Zájezd autobusem pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění PhDr. Peter Kováč.