DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Paříž - metropole umění (letecky)

Tento zájezd již není v naší nabídce!

DALŠÍ INFORMACE

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Během pěti dní poznáme Paříž jako město gotiky, Paříž jako město Moneta a Rodina, Paříž impresionistů a Paříž jako město Picassa a Brancusiho a zakladatelů moderního umění.


PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy v 9:55 do Paříže. Po příletu následuje transfer a ubytování v hotelu, individuální volno.
2. den: Paříž gotická
Komentovaná prohlídka těchto objektů: Klášter Saint-Denis, první gotická architektura v Evropě, hroby králů a královen, pohřební korunovační klenoty francouzských králů. Gotická katedrála Notre-Dame v centru Paříže, její architektura a sochařská výzdoba. Královská kaple Sainte-Chapelle, zázrak gotické architektury a sklomalby. Středověký kostel Saint-Germain-l'Auxerrois, který byl inspirací pro obrazy Františka Kupky. Hrad Vincennes, dokonale zachovalý hrad krále Karla V., jehož lze ve 14. století srovnat s Karlštejnem Karla IV.
3. den: Paříž malíře Moneta, sochaře Rodina a impresionistů
Komentovaná prohlídka těchto muzeí: Musée Marmottan - muzeum impresionistů se slavnou Monetovou malbou "Imrese - východ slunce" a díly malířů Degase, Maneta, Pissarra, Renoira, Gauguina a Signac. Musée Rodin - muzeum sochařské tvorby slavného Rodina a prohlídka jeho soukromé umělecké sbírky. Musée de l'Orangerie - Monetovy lekníny, muzeum nazývané Sixtinskou kaplí impresionismu. Pro zájemce možnost návštěvy Musée d´Orsay - muzea pařížského umění 2. poloviny 19. století.
4. den: Paříž malíře Picassa, sochařů Brancusiho a Bourdella a moderního umění
Komentovaná prohlídka těchto muzeí: Musée Picasso - velkolepě rekonstruované muzeum s největší sbírkou zakladatele moderního umění. Ateliér Brancusi - rekonstrukce ateliéru slavného zakladatele moderního sochařství. Musée Bourdelle - muzeum a ateliér zakladatele moderního sochařství, který ovlivnil Matisse, Giacomettiho a našeho Gutfreunda. Podvečerní procházka uměleckou čtvrtí Montmartre s návštěvnou míst, kde žil Pablo Picasso a kde vznikl obraz Avignonské slečny.
5. den: V průběhu dne transfer na letiště odlet z Paříže zpět do Prahy, plánovaný přílet v 19:45 hod.

Tento zájezd již není v naší nabídce!

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Paříž a zpět, včetně letištních tax
  • příruční zavazadlo do 12 kg a zavazadlo k odbavení do 23 kg
  • transfery autokarem v Paříži (letiště - hotel - letiště) 
  • 4x nocleh v hotelu 3* 
  • 4x snídaně 
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné do objektů
  • pojištění
  • místní transfery

POZNÁMKY

Zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s historikem umění a uměleckým publicistou PhDr. Peterem Kováčem, autorem série knih o gotickém a renesančním umění v Evropě.