DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

NEW YORK A FILADELFIE - METROPOLE UMĚNÍ

  • New York

DALŠÍ INFORMACE

  • USA
    USA Spojené státy americké je federativní prezidentská republika v Severní Americe, rozkládající se od Atlantského po Tichý oceán. Na souši sousedí s Kanadou a Mexikem.

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zveme vás na unikátní cestu do New Yorku a Filadelfie za uměním, do muzeí, galerií, na představení Metropolitní Opery i na muzikály na Broadwayi.

PROGRAM ZÁJEZDU

1.den: Dopoledne odlet z Prahy  do New Yorku. Přílet do New Yorku  odpoledne místního času, transfer a ubytování v hotelu.  Večer seznamovací procházka centrem města při které nemůžeme vynechat známé trojúhelníkové náměstí Times Square ani proslulou Broadway.

2.den: Dopoledne nejprve zavítáme do Central parku, ale hlavním  bodem programu je však návštěva METROPOLITAN MUSEUM OF ART - celodenní komentovaná prohlídka muzea soustředěná na umělecká díla období antiky, středověku, renesance a baroka. Metropolitan Museum je jedno z nejslavnějších a největších uměleckých muzeí světa, otevřené v roce 1880 v areálu Central Parku v samém srdci Manhattanu. Zastoupeny jsou bohatě vybavené kolekce umění starého Egypta a Mezopotámie, antického Řecka a Říma, předkolumbovského umění, umění přírodních národů, umění islámu, evropského malířství a sochařství od gotiky až po 20. století, nádherná kolekce renesance a impresionismu, užitého umění, módy, zbraní, nábytku, hudebních nástrojů. Zastávka u GUGGENHEIMOVA MUSEA s výkladem o jeho architektuře.

3.den: Dopoledne navštívíme CLOISTERS speciální část Metropolitního muzea - expozici středověkého umění v unikátním objektu Cloisters, což jsou originální románské kláštery, které byly rozebrány a lodí přivezeny ze Španělska a Francie do New Yorku. Odpoledne METROPOLITAN MUSEUM OF ART - 2. část: komentovaná prohlídka sbírek francouzských impresionistů a postimpresionitů a klasiků moderního umění, zejména obrazy Moneta, Degase, Cézanna, van Gogha a Gauguina. K večeru fakultativní návštěva Metropolitní opery - OPERA TOSCA. Pro ty, kteří nejdou do opery možnost podvečerní návštěvy GUGGENHEIMOVA MUSEA - soukromé muzeum moderního umění založené Solomonem R. Guggenheimem, originální dílo architekta Franka Lloyda Wrighta ( večer je muzeum otevřeno za dobrovolné vstupné).

4. den: Fakultativně celodenní  výlet do FILADELFIE (doprava linkovým busem). Město má významné postavení v historii Spojených států, byly zde sepsány Deklarace nezávislosti a Ústava Spojených států. V letech 1790-1800 sloužilo jako hlavní město USA. Stejně jako New York ovlivňovalo toto město vkus a zájmy Američanů, bylo centrem vybraného stylu a kultury. Navštívíme unikátní BARNES FOUNDATION čili sbírku dr. Barnese, která obsahuje mimo jiné 180 obrazů Renoira, 69 Cézanna a 60 Matisseho. Milovník umění vše koupil, aby ve své sbírce vyučoval zájemce modernímu umění. Dále si prohlédneme Muzeum umění ve Filadelfii (PHILADELPHIA MUSEUM OF ART), které patří mezi největší muzea umění ve Spojených státech. Jeho sbírky obsahují více než čtvrt miliónu exponátů. Zajímat nás budou vedle starých mistrů jako je Bosch, Rogier van der Weden, Jan van Eyck, El Greco nebo Poussin, zejména bohatě zastoupená díla fr  ancouzských impresionistů a postimpresionistů a klasiků moderního umění. Pro zájemce možnost návštěvy nedalekého RODINOVA MUZEA, nejstarší kolekce děl slavného francouzského sochaře na světě. V podvečer návrat zpět do New Yorku.

V případě, že nevyužijete výletu do Filadelfie, máte volný den k prohlídce New Yorku. Můžete si udělat např. výlet k soše Svobody či se projít Latinskou či Čínskou čtvrtí.

5.den: Dopoledne individuální prohlídka MUSEUM OF MODERN ART: v expozici jsou reprezentativní díla kubismu, surrealismu, abstrakce, futurismu, Pařížské školy, expresionismu, abstraktního expresionismu a pop-artu. K nejslavnějším tam patří Avignonské slečny Pabla Picassa a dále obrazy van Gogha, Chagalla, Dalího, Pollocka, Bacona a dalších velkých osobností umění 20. století. Obsáhlá kolekce fotografie, sochařství a designu. Odpoledne navštívíme nejvýznamnější architektonická díla v cengtru New Yorku, nejslavnější stavby ve stylu art-deco: Rockefellerovo centrum a Empire State Building, Brooklynský most - unikátní technickou památku 19. století a Ground Zero - působivý architektonický památník bývalých Dvojčat. Večer pro zájemce společná návštěva muzikálů na Broadwayi.

6.den: Dopoledne pokračování návštěv newyorských galerií: FRICK COLLECTION - proslulá soukromá umělecká sbírka továrníka Henry Clay Fricka (1849-1919) v autentickém prostředí městské rodinné vily (bohaté sbírky obrazů Turnera, Holbeina, van Eycka, Constabla, Vermeera a Fragonarda) nebo možnost nákupů ve slavném obchodním domě Macy Herald Square, který je pěšky 15 minut od našeho hotelu. Odpoledne transfer na letiště, ve večerních hodinách odlet zpět do ČR.

7.den: V průběhu dne přílet  do Prahy.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 19.04.2018 - 25.04.2018

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 45990 Kč
Slevy Kapacita Cena
sleva pro 3. osobu na pokoji Volno -1990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Celodenní výlet do Filadelfie Volno 1250 Kč
Vyplnění formuláře ESTA Volno 500 Kč
Komplexní pojištění Volno 910 Kč
příplatek: 1- lůžkový pokoj Volno 15990 Kč

STRAVOVÁNÍ

V ceně zájezdu není zahrnuto stravování, nicméně jídlo je v USA relativně levné. Denní náklady za stravu mohou činit kolem 25 USD, to jest přibližně 600 Kč. Všude jsou samoobslužné bary a restaurace, mnohé z nich mají nepřetržitý provoz 24 hodin denně. Na obědy lze využívat i jídelny a restaurace v muzeích; s přestávkami na oběd bude počítáno v našem společném programu.

PODROBNÝ POPIS

Letecký zájezd pořádá cestovní kancelář SLAN tour ve spolupráci s uměleckohistorickou agenturou ARS AURO PRIOR PhDr. Petera Kováče a s Klubem přátel Stavitelů katedrál. Průvodcem bude historik umění a umělecký kritik PhDr. Peter Kováč.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - New York a zpět, včetně letištních tax
  • 5x nocleh v hotelu 3* v New Yorku na Manhattanu (2-lůžkový pokoj)
  • transfery z letiště do hotelu a zpět
  • služby českého průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění
  • místní dopravu 
  • registrace ESTA 14 USD
  • vstupné (orientačně): Empire State Building - 29 USD, Metropolitní muzeum umění - 25 USD, Muzeum moderního umění - 25 USD, Barnes Collection - 25 USD, Philadelphia Musem of Art - 20 USD.

POZNÁMKY

V současné době má ČR s USA bezvízový turistický styk. Občané ČR musí před svou cestou do Spojených států vyplnit tzv. cestovní registraci ESTA, který za příplatek CK vyplní za vás.


V případě samostatné osoby je možné doobsazení druhou osobou, případně doplacení jednolůžkového pokoje. 


Pro více informací o poznávacích zájezdech do USA navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.