DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Léto na Valašsku

DALŠÍ INFORMACE

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    V rámci tohoto týdenního zájezdu můžete navštívit historické památky, odpočívat u vody, obdivovat přírodu při procházkách a také během celodenního výletu zajet k sousedům na Slovensko.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1.den: V ranních hodinách odjezd autokaru z Čech do Beskyd. Po cestě zastávka v Litomyšli, prohlídka historického centra města. Odpoledne zastávka v Olomouci, prohlídka historického centra.  Historická Olomouc má rozhodně co nabídnout. Prohlédnout si zde můžete např. Sloup nejsvětější trojice, který je na seznamu památek UNESCO. Tento barokní skvost zdobí 18 soch svatých, 12 světlonošů a 12 reliéfů s bustami apoštolů a pozlacená dělová koule. Za shlédnutí stojí i další historické památky a skvosty jako je Mariánský sloup, Historická radnice s vestavěným orlojem a unikátní věží, Gotický Kostel sv. Mořice, Olomoucký hrad, nebo Katedrálu sv. Václava. V Olomouci ale také najdete 6 barokních kašen věnovaných postavám z antické mytologie: Caesar, Merkur, Herkules, Neptun, Jupiter a Tritóni.
    Večer ubytování v hotelu v Rožnově pod Radhoštěm.
    2.den: Nádherné výhledy na malebné beskydské vrcholy vám nabídne turistická vycházka přes Pustevny, Radhošť a Černou horu. Budete moci obdivovat historické stavby lidového architekta Dušana Jurkoviče i mohutnou sochu Radegasta. Můžete se pokochat výhledy z nedávno otevřené Stezky Valašska, která je dlouhá 610 metrů, přičemž lesní úsek po věž je dlouhý 390 metrů a zbytek tvoří chodník na 22 metrů vysokou kaskádovitou věž. Součástí je skleněná vyhlídková plošina a 150 metrů dlouhý zavěšený "himálajský" chodník. Dle vlastní fyzické kondice se budete moci rozhodnout, zda sestoupíte z vrcholu Radhoště do Rožnova pěšky (cca 10 km), nebo se vrátíte zpět autokarem. Odpoledne návštěva rozsáhlého komplexu rožnovského skanzenu - Valašského městečka, Valašské dědiny i Starého hamru a pily. Budete mít možnost navštívit unikátní Jurkovičkovu rozhlednu, která byla postavena na Karlově kopci v Rožnově pod Radhoštěm podle plánů architekta Dušana Jurkoviče, nad Valašskou dědinou Valašského muzea v přírodě.
    3.den: Dopoledne se vydáte do Štramberku - městečka s krásně dochovaným historickým centrem (roubené domy z 18. století), hradem ze 14. století s proslulou štramberskou Trůbou a též jeskyní Šipka, která zdejšího rodáka Zdeňka Buriána inspirovala k jeho prehistorickým malbám. Ochutnat budete moci i populární štramberské uši. Dále přejedete do Kopřivnice, kde budete mít možnost shlédnout muzeum automobilky Tatra s řadou unikátních exponátů. Odpoledne se pak vydáte do Hukvald, kde můžete navštívit rodný dům světoznámého umělce Leoše Janáčka i místa, kde často pobýval. Mezi ně patří největší hradní zřícenina na Moravě, hrad Hukvaldy. Cestou k hradu se zastavíte u památníku Lišky Bystroušky i v oboře plné daňků a muflonů.
    4.den: Celodenní výlet na Slovensko do oblasti Malé Fatry a Oravy. Dopoledne turistická vycházka přes Jánošíkové diery do Vrátné doliny. Odpoledne návštěva hradu Oravský Podzámok, který patří mezi nejvýznamnější a nejnavštěvovanější památky hradního stavitelství na území Slovenska. Hrad vznikl na strategicky důležitém místě jantarové cesty a od roku 1370 byl župním hradem. Stavby horního, středního a dolního hradu, zabírající tři výškové terasy hradní skály, se budovaly postupně od poloviny 13. až do začátku 17. století. Večer návrat zpět do hotelu.
    5.den: Dopoledne návštěva pivovaru Radegast v Nošovicích. Odpoledne strávíte v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic neboli Ostravských Hradčan. Během "adrenalinového" okruhu se dostanete do nitra Vysoké pece i na její nástavbu, jejímž autorem je Josef Pleskot, a která představuje nejvyšší geografický bod Ostravy ve výšce 80 m. Při prohlídce absolvujete trasu, jak krok po kroku v tajemných útrobách vítkovických železáren vznikalo surové železo. Z vrcholu věže Bolt Tower, která dosahuje do výšky téměř 70 metrů, se vám naskytne jedinečná vyhlídka na Ostravu a Beskydy.
    6.den: Dopoledne odjezd z hotelu. Po cestě zastávka na hradě Helfštýn nedaleko Olomouce, který svojí rozlohou patří k nejrozsáhlejším hradním komplexům v Evropě. V podvečer příjezd do Prahy.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 09.07.2019 - 14.07.2019

    Služby Kapacita Cena
    cena zájezdu Vyprodáno! 6890 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    Komplexní pojištění Vyprodáno! 240 Kč
    1- lůžkový pokoj Vyprodáno! 1290 Kč
    Odjezdová místa Kapacita Cena
    Slaný Vyprodáno! 0 Kč
    Praha Vyprodáno! 0 Kč
    Poděbrady Vyprodáno! 0 Kč
    Hradec Králové Vyprodáno! 0 Kč
    Vysoké Mýto Vyprodáno! 0 Kč
    Litomyšl Vyprodáno! 0 Kč
    Svitavy Vyprodáno! 0 Kč
    Moravská Třebová Vyprodáno! 0 Kč
    Louny Vyprodáno! 150 Kč
    Rakovník Vyprodáno! 150 Kč
    Nové Strašecí Vyprodáno! 150 Kč
    Kralupy nad Vltavou Vyprodáno! 150 Kč
    Roudnice nad Labem Vyprodáno! 150 Kč
    Mělník Vyprodáno! 200 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    Hotel Bečva 3*: 2- a 3- lůžkové pokoje se sprchou, wc, k zapůjčení televize, rádio a lednička. Wi-fi připojení bez poplatku. Možnost ubytování v 1- lůžkových pokojích za příplatek.

    12496-hotel-becva12497-hotel-becva

    PODROBNÝ POPIS

    Orientační ceny vstupného (vstupné do objektů není zahrnuto v ceně zájezdu):

    • zámek Litomyšl 160 Kč, děti a senioři 110 Kč
    • pivovar v Nošovicích 160 Kč, děti a senioři 110 Kč
    • muzeum automobilky Tatra 150 Kč, děti a senioři 95 Kč
    • hrad Štramberk 40 Kč, děti 20 Kč
    • Oravský hrad 9 EUR
    • Skanzen Rožnov:
      Dřevěné městečko160 Kč, senioři a děti 130 Kč
      Valašská dědina 130 Kč, senioři a děti 110 Kč
      Mlýnská dolina 130 Kč, senioři a děti 110 Kč
    • Jurkovičova rozhledna 40 Kč, senioři a děti 20 K
    • Stezka Valašska 290 Kč, děti a senioři 200 Kč
    • areál Dolní Vítkovice: expozice Svět techniky 260 Kč, děti a senioři 200 Kč, Vysokopecní okruh Bolt Tower 230 Kč, děti a senioři 170 Kč

    - hrad Helfštýn 150 Kč, děti a senioři 80 Kč

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • doprava autokarem
    • 5x nocleh v hotelu
    • 5x snídaně
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • komplexní pojištění
    • vstupné do objektů 
    • místní poplatek (platí se na recepci hotelu 50 Kč / osoba /noc)

    POZNÁMKY

    Další informace o České republice naleznete na webových stránkách poznavaci-zajezdy.slantour.cz.

    Pro více informací o poznávacích zájezdech na Slovensko navštivte naše webové stránky poznavaci-zajezdy.slantour.cz.