DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Japonsko - Honšú, Kjúšú

DALŠÍ INFORMACE

  • Japonsko
    Japonsko Japonsko leží na východním okraji asijského kontinentu. Stát je tvořen řetězem ostrovů v západní části Tichého oceánu. Největší ostrovy...

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Okruh po dvou nejvýznamnějších ostrovech Japonska. Od Tokia na jihozápad až na úplný jih Kjúšú. Historické metropole Kjóto, Nara, Kamakura a Edo (Tokio) v kontrastu s neonovou září moderních velkoměst. Atomové memento Hirošima, posvátný ostrov Mijadžima, "Most do nebe" Amanohašidate na severním pobřeží. Aso-san - největší aktivní vulkanická kaldera na Zemi. Nejjižnější velkoměsto Kagošima ve stínu Sakuradžimy, nejaktivnějšího vulkánu Japonska.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    1.-2. den: Praha - Tokio:
    Let do Tokia: most Nidžúbaši a Východní zahrady císařského paláce. Mrakodrapy v Šindžuku, vyhlídka na Tokio z Metropolitní radnice, blyštivá čtvrť barů, jídelen, divadel a "červených luceren" Kabuki-čó.

    3.-4. den: Tokio - Hirošima:
    Šinkansenem Hikari na jihozápad Honšú. Hirošima: Muzeum A-bomby, Mírový park, ruiny Průmyslového paláce, Kapří hrad, zahrady Šukkei-en. Lodí na posvátný ostrov Mijadžima: svatyně Icukušima se slavnou "plovoucí branou" torii, lanovkou (pěšky) na horu Misen (530 m) - japonský opičí "Gibraltar": vyhlídka na záliv s ostrůvky. Alternativně koupání.

    5.-6. den: Hirošima - Kagošima:
    Přejezd na ostrov Kjúšú. "Japonská Neapol" Kagošima. Nejjižnější poloostrov Japonska Sacuma-Hantó. Čiran: skanzen ulice samurajů, muzeum kamikaze. "Koupel" v přírodním horkém písku v lázních Ibusuki - jediných svého druhu na světě.

    7.-8. den: Kagošima - Mt. Aso (+) - Kumamoto.
    Lodí na (polo) ostrov Sakuradžimu s nejaktivnější sopkou souostroví. Procházka po lávou pohřbeném ostrově Torišima, koupání. Fakultativně okružní výlet po Sakuradžimě s vyhlídkami na vulkány. Kumamoto s mohutným pevnostním komplexem jednoho z nejkrásnějších japonských hradů (+): slavné zahrady Suizendži s miniaturní Fudži. Celodenní výlet na sopku Aso: pěší výlety uvnitř největší aktivní kaldery světa s možností výhledů do jícnu kráteru Naka-dake se zeleným jezírkem (+). Alternativně po domluvě s průvodcem výlet do Nagasaki, na ostrovy Amakusa aj.

    9.-11.den: Kumamoto - Nara - Ósaka. 
    Návrat na Honšú. Velkoměsto byznysu a jídla - Ósaka: mohutný hrad sjednotitele Japonska Hidejošiho, futuristický Sky Building, podzemní město Umeda, neonový bulvár Dótombori, Americká vesnice, možnost ochutnávky legendární i obávané delikatesy fugu aj. První hlavní město Japonska - Nara: chrám Tódaidži - největší dřevěná stavba světa, 16 m bronzová socha Velkého Buddhy, chrámy a svatyně, park s 1200 krotkými jelínky, legendární šintoistická svatyně Kasuga s tisíci kamenných a bronzových luceren. Kjóto: Festival Džidai - několikatisícové procesí v historických kostýmech (z 8. až 19. stol.) v centru Kjóta.

    12.-14.den: Ósaka - Kjóto - *Amanohašidate - Tokio. 
    Historická metropole Kjóto: zámek Nidžó šógunů Tokugawa, nejslavnější zenová kamenná zahrada Rjóandži, Zlatý pavilon, chrám Kijomizu v horách nad Kjótem, magická svatyně tisíců torií Fušimi Inari a chrám bohyní Kannon Sandžúsangendó, starosvětská čtvrť Gion, ulička Pontočó aj. *Volitelně výlet k Japonskému moři. "Most do nebe" - 3,5 km dlouhá písečná kosa Amanohašidate: park Kasamacu s nezapomenutelnou vyhlídkou vzhůru nohama, procházky, koupání. Alternativně pobyt v Kjótu. Superexpresem Hikari pod legendární sopkou Fudžisan (3776 m) zpět do Tokia.

    15.-16.den: Nikkó, Kamakura, Jokohama. 
    N.P. Nikkó v Japonských Alpách: velkolepá poutní svatyně Tóšógú s mauzoleem šóguna Tokugawy. Bývalá luxusní rezidence císařské rodiny (v níž byl během války ukrýván bývalý císař Akihito). Středověká metropole země a pacifické letovisko Kamakura: Velký Buddha, chrám Hasedera bohyně Kannon. Přístav Jokohama: vyhlídka z Landmark Tower (296 m), druhého nejvyššího mrakodrapu Japonska, Čtvrť 21. století se zábavním parkem, čínská čtvrť.

    17.-18.den: Tokio - Praha. 
    Tokio: Asakusa - chrám Sensódži, Nebeský strom (634 m) - nejvyšší věž a druhá nejvyšší stavba světa. Volitelný program - např. obchodní čtvrť Ginza, kontroverzní svatyně Jasukuni, "břicho Tokia" - rybí trh Tojosu, Tokijská věž (333 m), parky a muzea v Uenu, plavba po řece Sumidě, monorailem na Odaibu - ostrov oddechu, zábavy a nákupů: termály stylizované do šógunských dob, muzeum vědy a techniky, Socha svobody nad Tokijským zálivem, nákupy v "elektrickém městě" Akihabara aj. Pro zájemce možnost návštěvy Robotí restaurace s nezapomenutelnou bláznivou show. Odlet domů.

    SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 10.10.2022 - 27.10.2022

    Služby Kapacita Cena
    cena za osobu Vyprodáno! 93990 Kč
    Příplatky Kapacita Cena
    komplexní pojištění Vyprodáno! 3600 Kč
    pokoj 1/1 Vyprodáno! 13700 Kč

    UBYTOVÁNÍ, POKOJE

    16x tzv. business hotely (cca 2-3*) - 2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a klimatizací - evropský styl. 1-lůžkový pokoj za příplatek - 13 700 Kč (16x). v ryokanu nelze zaručit.

    STRAVOVÁNÍ

    Součástí ubytování jsou snídaně (na japonský způsob) - 16x.

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • letecká doprava Praha - Tokio a zpět, včetně letištních tax a poplatků
    • doprava po trase vlaky (převážně vysokorychlostními expresy šinkansen)
    • autobusy a MHD
    • trajekty na ostrovy Mijadžimu a Sakuradžimu
    • 16x nocleh (tzv. business hotely 2-3*, 2-lůžkové pokoje s příslušenstvím a klimatizací)
    • 16x snídaně (na japonský způsob)
    • služby českého průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • vstupné
    • pojištění

    POZNÁMKY

    Let do Japonska trvá cca 18 - 20 hodin (včetně přestupu).