DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Island - velký turistický a poznávací okruh

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zveme Vás k návštěvě ostrovního státu, ležícího na samotné hranici polárního kruhu. Zveme Vás na ostrov Island, který má rozlohu větší než Česká republika a který se nachází v jedné z vulkanicky nejaktivnějších oblastní na světě. Cesta Vás zavede k nekonečným vodopádům, údolím, aktivním vulkánům, termálním pramenům, lávovým polím a ledovcům. Islandská příroda je pro nás velmi atraktivní, neobvyklá a nabízí nám dobrodružné výlety do neporušené přírody. Na den se podíváte také do vnitrozemí ostrova, kam už se dostane jen velmi málo turistů. Poznáte zdejší folklór a historii například v podobě ság místních hrdinů. Cestování ve skupině do 16 osob zaručuje příjemnou atmosféru jak při denním programu, tak během večerního posezení. Protože objedete Island, budete postupně ubytováni na různých místech. S výjimkou dvou nocí (kdy bude ubytování jednodušší - chatičky/pokoje pro 4 os.), budete spát ve dvoulůžkových pokojích vždy s možností sušení věcí. To pro případ, že by Vás během dne zastihl déšť, což není na Islandu nic neobvyklého.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy (cca v 19.30 hod.) s jedním přestupem do Keflavíku; přílet na Island kolem půlnoci, ubytování.
2. den: Thingvellir - národní park - místo založení nejstaršího demokratického parlamentu světa, příkopová propadlina oddělující severoamerickou a euroasijskou litosférickou desku, Öxararfoss - vodopád stékající po stěně propadliny (1,5 hod.); Geysir - dnes již téměř neaktivní praotec všech gejzírů a sousední stále aktivní gejzír Strokkur - každých pár minut chrlí až 30 m vysoký vodní sloupec (30 min.); Gullfoss - vodopád na řece Hvítá, padající do 2 km dlouhého kaňonu (30 min.); Faxifoss - vodopád; Skálholt - kostel, biskupství, kulturní a náboženské centrum v islandské minulosti.
3. den: Glymur - nejvyšší islandský vodopád (198 m) - pěšky (2 hod.); Trollafossar - vodopád na řece Grimsá; Hraunfossar - vodopád vytékající pod lávovým polem tvořící jemné kaskády průzračné tyrkysové vody; Barnafoss - vodopád v úzkém kaňonu řeky; Reykholt - památník Snorri Sturlusona, jedné z nejoslavovanějších postav islandské literatury, starý kostelík; Deildartunguhver - největší termální pramen v Evropě, chrlí 180 litrů vody teplé 98°C za sekundu.
4. den: Cesta do druhého největšího města Islandu Akureyri, po cestě uvidíte: Grábrók - kráter, z vrcholku výhled na okolní lávová pole (1 hod.); Glanni - vodopád na řece Nordurá (20 min); Thingeyrar - místo založení prvního islandského kláštera, dnes kostel z 19. století; Glaumbaer - skanzen tvořený řadou polodřevěných stavení se stěnami a střechami z travních drnů z 18. a 19. století; Saudárkrókur - městečko na severním pobřeží s vyhlášenou pekárnou; v dalším úseku cesty do Akureyri překonáme nejvyšší bod okružní silnice N1.
5. den: Pojedete k jezeru Mývatn, v jehož okolí se budete pohybovat celý den, vystoupáte na Hverfjall - sopečný kužel (452 m), z jeho vrcholu vás čeká panoramatický výhled, budete pokračovat do Dimmuborgiru - podivně rozeklaná lávová skaliska (1,5 hod.); Grjótagjá - zatopené lávové pukliny s horkou vodou; obejdete kráterové jezero Viti na západním úbočí sopky Krafla, které vzniklo v roce 1724 (30 min.); Leirhnjúkur - řada dodnes kouřících sopečných puklin a solfatarů, kde probíhala poslední erupce Krafly v letech 1977 - 1984 (1,5 hod.); Námafjall - vrchol (485 m), pruhovaný šedivým sádrovcem a žlutými sirnatými vrstvami, pod ním leží Hverir - rozsáhlé pole solfatarů - modrošedých bahenních tůněk (1 hod.); Reykjahlíd - městečko na severním břehu jezera s kostelem, před kterým se zastavilo lávové pole v roce 1729; na zpáteční cestě do Akureyri se zastavíte u Godafossu - vodopád Bohů.
6. den: Husavík - přístav; Jökulsárgljúfur - národní park, ve kterém projdete: Ásbyrgi - devadesát metrů vysoký skalní amfiteátr  (1 hod.), Vesturdalur - oblast rozmanitých sopečných útvarů, skalních věží a strmých stěn nad řekou Jökulsá á Fjöllum (okruh 1 hod. nebo 2 hod.), Dettifoss - nejmohutnější vodopád Evropy a nižší vodopád Selfoss (1 hod.); Egilsstadir - centrum východního Islandu.
7. den: Podél nejdelšího islandského jezera Lögurinn dojedete k Hengifossu - 3. nejvyšší islandský vodopád má 118 m (2 hod.). Stödvarfjördur - osada v jednom z východních fjordů se sbírkou hornin a minerálů paní Petry Steinasafn; Breiddalsvík - dlouhá písečná pláž s mušlemi patří mezi nejhezčí na Islandu (30 min.); Höfn - městečko na špici plochého poloostrova.
8. den: Jökulsárlón - laguna ledovcové řeky, projížďka po laguně obojživelným vozidlem kolem plujících kusů ledovce; Skaftafell - národní park s vodopádem Svartifoss, který lemuje převislé čedičové sloupy (1 hod) a s procházkou k čelu ledovce Skaftafellsjökull (1,5 hod); pocestě k městu Vík na vás čeká vodopád Systrafoss, kde voda stéká po prudkém skalisku a pěšinou lze vyjít k jezeru Systravant, které napájí vodopád pak dojedete k nejjižnějšímu výběžku země - Dyrhólaey - řada rozeklaných útesů lemujících pás černého písku s norami papuchalků a maják stojící u nejjižnějšího výběžku, tvořeného skalní stěnou proraženou obrovitým obloukem (30 min.).
9. den: Skogar - lidové museum se skansenem původních domků a s museem dopravních prostředků; Skógafoss - 62 m vysoký mohutný vodopád, pěšky podél řeky Skógy budete stoupat a pozorovat řadu kaskádovitých vodopádů v jejím hlubokém korytě (1 - 3 hod. dle vaší volby); expozice k výbuchu sopky Eyjafjallajökull v roce 2010, který přerušil leteckou dopravu v Evropě; Seljalandfoss - vodopád padající do jezírka, za jeho vodní stěnou lze projít (s pláštěnkou) a sousední Gljúfrafoss - vodopád ukrytý ve skalní soutěsce, kam se jistě protáhnete (30 min.).
10. den: Landmannalaugar - krajina "duhových hor" s horkými prameny a solfatary, s ostrými hřebeny obsidiánových a ryolitových hor, jasně zbarvenými oranžovými, růžovými a šedozelenými pásy, nabízí se několik pěších výletů různé obtížnosti, při nichž půjdete i sněhovým polem (1 - 4 hod. podle vašeho výběru) a na závěr se vykoupete v horké říčce, do této vnitrozemské části pojedete přes 2 hod. terénním autem; Háifoss - 2. nejvyšší islandský vodopád (122 m).
11. den: geotermální oblast Hengill v blízskosti města hveragerdi nabízí horké prameny s krásným přírodním koupáním v malé říčce (2 hod), sami si zvolíte teplotu vody, do které se ponoříte (od 35°C výše - až co vydržíte), poblíž koupání jsou bahenní jezírka, fumaroly a solfatary; Reykjavík - hlavní město, zřejmě má nejčistší ovzduší ze všech světových hlavních měst, Hallgrimskirkja - velkolepá katedrála a největší chrám v zemi, Perlan - vyhlídková terasa s výhledem na město a letiště, vila Höfdi na nábřeží - místo setkání presidentů Regana a Gorbačova, Laugavegur - hlavní obchodní třída, Tjörnin - jezero v samotném centru města, v sousední radnici si u velkého modelu Islandu zopakujeme náš zájezd, během procházky městem se můžete zastavit ve vyhlášené rybí restauraci; Reykjanes - poloostrov západně od Reykjavíku, uvidíte: Modrou lagunu, Gunnuhver - termální prameny, maják a pobřežní útesy, na které můžete vystoupat (30 min.), Brú Milli Heimsálfa - pěší most mezi severoamerickou a euroasijskou pevninskou deskou - to bude místo našeho rozloučení se s Islandem; odjezd na letiště, odlet (kolem půlnoci) s jedním přestupem do Prahy.
12. den: Přílet do Prahy cca v 10.30 hod.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 01.07.2017 - 12.07.2017

Služby Kapacita Cena
cena za osobu Vyprodáno! 49980 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Vyprodáno! 1560 Kč

STRAVOVÁNÍ

Ráno po první noci po příletu máte snídani v ceně; při každém ubytování  máte k dispozici kuchyňský kout (dvouvařič, lednice, dřez, rychlovarná konvice, nádobí, příbory) který Vám poslouží k přípravě snídaně či večeře - nákup v supermarketu nebo samoobsluze je možný často - není třeba nakupovat velké zásoby; na večeři do restaurace si můžete zajít vždy v blízkosti ubytování v druhé polovině zájezdu (5x) přes den se stravujete z vlastních zásob - při výletě budete dělat pauzy na odpočinek a svačiny, potraviny lze často dokoupit v supermarketu/samoobsluze, ráno před začátkem programu, nebo večer po návratu na ubytování.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • leteckou dopravou včetně letištních tax 
  • 7x ubytování v chatkách nebo apartmánech (s vlastní koupelnou, apartmány mají 1-3 ložnice, tedy pro 2-6 osob, koupelna je pro celý apartmán)
  • 3x ubytování ve 2-lůžkových chatkách/pokojích (sprchy a wc společné)
  • 1x snídaně po první noci po příletu
  • doprava po ostrově autem, mikrobusem nebo minibusem
  • doprava do Landmannalaugaru a zpět
  • služby českého průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupné (orientačně): skanzen ve Skogaru 12 EUR, plavba po ledovcové laguně 50 EUR
  • večeře v restauraci 25-30 EUR/os.
  • komplexní pojištění