DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Indočína - Thajsko, Laos, Vietnam

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Klasickou Indočínu si každý představí v zemích Vietnam, Laos, Kambodža, tedy v bývalých francouzských koloniích. My vám ale přinášíme nezapomenutelnou cestu, při které poznáte duši Mekongu. Výpravu do staré i nové Indočíny, která se v dnešní době už spojila i s Thajskem. Na cestě poznáte ikonická místa jako Bangkok, Luang Prabang či Hanoj, ale také odlehlé vesničky u thajsko-barmských hranic nebo v zemi, na kterou čas zapomněl, v rozvíjejícím se Laosu. Svezeme se lodí po Mekongu, jehož tok prochází jednou z nejrozmanitějších oblastí Asie. Ve vietnamské Sa Pa splyneme s poklidným rytmem života na rýžových políčkách, v Chiang Mai budeme meditovat s mnichy. Vydejte se s námi po snadných i náročnějších cestách, abyste se seznámili s tváří staronové Indočíny, ponořte se do mozaiky hor a etnik s fantastických životním stylem.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do BANGKOKU. Projížďka loďkou po řece CHAO PRAYA, večer zamíříme do centra všech baťůžkářů - KHAO SAN. Tady se poprvé setkáme s bizarními kulinářskými lahůdkami v podobě různého hmyzu na grilu, a ti méně odvážní se nemusí bát, narazíme tu i na spoustu restaurací či stánků s běžným jídlem.
3. den: Prohlídka paláce GRAND PALACE s nejposvátnějším chrámem Thajska WAT PHRA KAEO (Chrám smaragdového Buddhy), WAT PHO s obřím ležícím Buddhou, WAT ARUN (Chrám úsvitu). Po setmění se odebereme do RED-LIGHT DISTRICTU s barevnými neony a hlavní ulicí SOI COWBOY a oblast NANA PLAZA.
4. den: Odlet do CHIANG MAI, prohlédneme si historickou čtvrť s chrámy, např. WAT PHRA SINGH. Připomeneme si uzavření thajsko-laoského přátelství u pomníku THREE KINGS MONUMENT. Večer návštěva místního nočního bazaru s typickými jídelnami.
5. den: Dnes se vydáme k lesnímu chrámu WAT U MONG a společně s mnichy budeme chvíli vnímat všudypřítomný klid. V NP DOI SUTHEP-PUI objevíme kouzlo hor Doi Suthep (1 676 m) a Doi Pui (1 685 m) a posvátné chrámy, např. WAT PHRA THAT DOI SUTHEP. K odpolednímu odpočinku přímo vybízí vodopád NAM TOK MAE SA
6. den: Následuje odjezd do městečka PAI zasazeného v pohádkové hornaté krajině s tajemnými uličkami. V blízkosti PAI sídlí sloní kemp, kde budeme mít šanci pozorovat slony při koupeli. Skutečnou perlou jsou vápencové jeskyně THAM LOT proslulé nejen díky svým nádherným stalagmitům a široké protékající říčce, ale hlavně kvůli jeskyni teakových rakví COFFIN CAVE dosahujících délky až 9 m.
7. den: Pokud se vám zdálo, že už nyní jste na konci světa a v jiné než naší uspěchané době, tak věřte, že v nejodlehlejší thajské provincii MAE HONG SON dostupné jen po klikatících horských cestách vaše představy dojdou opravdového naplnění. Zde už na vás dýchne všudypřítomný vliv sousední Barmy. Tady navštívíme VESNICI DLOUHOKRKÝCH KAYANŮ, kde se blíže seznámíme s jejich tradičním až kontroverzním způsobem života. Návrat zpět do Pai.
8. den: Odjezd ještě více na sever Thajska, přes několik národních parků dorazíme do oblasti působivých hor a zároveň nížin zaplavených Mekongem - nacházíme se v provincii CHIANG RAI, která se chlubí nejrozmanitějším etnickým osídlením. Nesmíme opomenout zastávku v netypickém "bílém watu" WAT RONG KHUN připomínajícím třpytivý porcelán. Poslední večer na siamském území strávíme při šálku kvalitní místní kávy nebo čínského čaje, kterému se tu velmi dobře daří díky nedaleké hranici s Čínou.
9. den: Brzy ráno odjezd na thajsko-laoskou hranici, následuje pozemní přechod hranice a nalodění na loďku, na které si vychutnáme dvoudenní plavbu po MEKONGU oblastí horské laoské divočiny. Toto je vskutku nezapomenutelný zážitek z putování Indočínou. Budeme míjet jen břehy Mekongu obrostlé banánovníky, nahlédneme do života místních kmenů žijících na březích v tradičních vesničkách zasazených mezi rozeklanými skalisky. Večer zakotvíme ve vesnici PAKBENG, abychom okusili prostý život horských kmenů.
10. den: Pokračování v plavbě, cílem je bývalé horské království, centrum francouzské Indočíny na seznamu UNESCO - koloniální město LUANG PRABANG. Prozkoumáme staré město, chrámové komplexy, domy obchodníků a bohatá sídla. Tradiční laoskou kulturu objevíme pouhým touláním se klikatícími se uličkami. Ze svatého kopce PHOUSI budeme mít město, třpytivé řeky a džungli jako na dlani. Neunikne nám KRÁLOVSKÝ PALÁC ani noční luangprabangský trh.
11. den: Dokončení prohlídky LUANG PRABANGU, návštěva vesničky BAN XANG HAI, které se už neřekne jinak než "whisky village", ve které ochutnáme místní lao-lao, tedy whisky ze zkvašené lepkavé rýže.
12. - 13. den: Kdysi ospalá vesnice VANG VIENG nás překvapí svým živým "batůžkářským" způsobem bytí. Život tu plyne zcela pohodově, jak by také ne, když je obklopeno přírodními krásami vybízejícími k relaxu i sportovním aktivitám. Půjčíme si kola a projedeme se podél řeky Nam Song s výhledy na vápencové homole a nebo se vykoupeme v tůních 30 metrovém vodopádu TAD KAENG YUI a necháme se okouzlit jeskyní PHOU KHAM, ke které se dostaneme procházkou přes rýžová pole a bambusový most.
14. den: Na cestě do hlavního laoského města VIENTIANE se zastavíme u jezera ANG NAM NGUM, které je poseto ostrůvky a lemováno plážemi vyzývajícími ke koupání. Ochutnáme tu i vynikající čerstvé jezerní úlovky na grilu. Po příjezdu do VIENTIANE, jedné z nejklidnějších metropolí jihovýchodní Asie, se příjemnou procházkou projdeme kolem chrámů VAT SISAKET, VAT SIMUANG, navštívíme náměstí NAM PHOU (v případě dostatku času další zajímavá místa) a z nábřeží budeme pozorovat západ slunce nad Mekongem.
15. den: Ranní dokončení prohlídky VIENTIANE, návštěva některého z chrámů. Krátký přelet do vietnamské metropole na Rudé řece - HANOJE. Projdeme se mezi koloniálními domky ve Francouzské čtvrti, které dominuje budova OPERY, jež je skvělou ukázkou pařížské architektury. Večer budeme pozorovat okolní ruch kolem úchvatného mostu Huc na jezeře HOAN KIEM, který je postaven z červeně lakovaného dřeva, a den zakončíme představením vodních loutek.
16. den: Prozkoumávání hanojské čtvrti BA DINH, které dominuje HO ČI MINHOVO MAUZOLEUM A MUZEUM včetně jeho rodného domu. Strýčka Ho opustíme a vydáme se k PREZIDENTSKÉMU PALÁCI, který si prohlédneme při procházce palácovými zahradami. Významným symbolem města je rovněž PAGODA JEDNOHO SLOUPU s obřím stromem bo, pod nímž se Buddhovi dostalo osvícení, nebo nejuctívanější hanojských chrámový komplex CHRÁM LITERATURY, do kterého se vstupuje dvoustupňovou branou Van Mieu. Večer odjedeme nočním lehátkovým vlakem podél toku Rudé řeky do hornatého severu, kterému vévodí mimořádné krásné místo na úpatí nejvyšší vietnamské hory Fan Si Pan - SA PA.
17. den: Ráno příjezd do SA PA, kde si trochu odpočinete od chaosu a dopravy, která je typická pro Hanoj. Odsud vyrazíme silnicí vedoucí do nejřidčeji osídlené části severního Vietnamu k PRŮSMYKU NEBESKÉ BRÁNY ležícímu ve výšce 2 100 m, odkud se naskytnou nádherné výhledy na menšinové vesničky a zajímavé vodopády. Následuje oběd formou pikniku. Nacházíme se v území izolovaných vesnic, kde žije asi 6 milionů příslušníků etnických menšin. A my se na chvilku staneme jejich přáteli, jelikož se vydáme, chvilku pěšky a pak zase mototaxíkem, na průzkum vesnice TA VAN, jež je osadou kmene Dao a Giay, a večer tu strávíme nocleh přímo ve vesnici, mezi rýžovými políčky a zvlněnými horami. Místní nás rádi naučí pár základních slovíček z jejich dialektu, ukáží nám, jak se vyrábí košíky nebo výšivky a uvaří nám večeři.
18. den: Po probuzení do klidného rána se vydáme ještě na návštěvu hmongských vesnic CAT CAT a LAO CHAI. Večer odjedeme nočním lehátkovým vlakem zpět do HANOJE.
19. den: Čeká nás výlet k nejposvátnějšími místu Vietnamu - PAGODĚ VŮNÍ, která je ukrytá v 50 m vysoké jeskyni. Než se k pagodě dostaneme, musíme lodí proplout mezi vápencovými kopci a políčky zdejších farmářů, a nakonec vyjet lanovkou.
20. den: Poslední nákupy, odlet domů.
21. den: Přílet do ČR

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 13.10.2018 - 02.11.2018

Služby Kapacita Cena
Základní cena za osobu Vyprodáno! 58990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Komplexní pojištění Volno 2730 Kč
Pojištění storna letenek (ze zdravotních důvodů) Volno 750 Kč
Schvalovací dopis do Vietnamu Volno 200 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letecká doprava Praha - Bangkok, Bangkok - Chiang Mai, Vientine - Hanoj, Hanoj - Praha, včetně letištních tax a poplatků
  • místní doprava v rámci programu (loď, autobus, mototaxi, vlak) 
  • 2-denní plavba po Mekongu 
  • výlety dle programu 
  • 15x nocleh v turistickém hotelu 
  • 1x nocleh v tradičním domě v menšinové vesnici (jedna společná místnost) 
  • 2x nocleh v místním lehátkovém vlaku 
  • 18x snídani 
  • 3x oběd 
  • 2x večeři 
  • služby průvodce 

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • ostatní stravu
  • vstupné 
  • vietnamské vízum cca 25 USD (platí se na místě) 
  • laoské vízum cca 30 USD (platí se na místě) 
  • bakšišné