DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Azorské ostrovy - malý okruh a Lisabon

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Hory, oceán a sopečné krátery budou Vašimi hlavními společníky při putování po Portugalsku patřících Azorských ostrovech, roztroušených v Atlantiku ve vzdálenosti přes 1300 km od Lisabonu. Ostrovů je devět a Vy projedete a částečně projdete dva - největší Sao Miguel a Terceiru. Ostrovy jsou rájem milovníků nedotčené přírody. Můžete prozkoumat místní krátery, navštívit termální prameny a vykoupat se v Atlantiku. Mimořádně příznivé jsou zdejší klimatické podmínky, průměrná teplota vzduchu v létě nevystupuje nad 26°C, teplota vody kolem 22°C. Ostrovy přímo vybízejí turistu, aby je přiletěl prozkoumat. Při cestě zpět si během celého dne prohlédnete hlavní město Portugalska - Lisabon.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: odlet z Prahy, přestup v Lisabonu, přílet na ostrov TERCEIRA před půlnocí, ubytování v centru Angra do Heroísmo na 3 noci.

2. den: výhled z hrany kaldéry Serra do Cume; projdete se podél pobřeží, které je tvořeno čedičovými skalami a vykoupete se v lávových jezírkách u Biscoitos; podíváte se do Gruta do Natal (lávové tunely); v centru ostrova navštívíte Furnas do Enxofre - projdete se kolem sirných fumarol (prudká exhalace z puklin); Algar do Carvao - sopečným krbem přijdete do podzemní jeskyně ležící v kráteru vyhaslé sopky; možnost večerní procházky přístavním městem.

3. den: procházkou si projdete historické centrum Angra do Heroísmo, navštívíte krásný městský park se stromy a rostlinami z celého světa, nahlédnete do katedrály a podíváte se k pevnosti Sv. Jana Křtitele a/nebo k pevnosti Sv. Sebastiána; zájemci se mohou koupat na městské písečné pláži; v podvečer vyjdete na Monte Brasil - poloostrov u Angra do Heroismo s výhledy na město a oceán.

4. den: ráno přelet na ostrov SAO MIGUEL; pojedete na nejvyšší vrchol centrální části ostrova - Barrosa (947 m), krásné výhledy; sestup k jezeru Lagoa do Fogo, můžete pokračovat až do tajemného místa uprostřed ostrova; přejezd do FURNAS - lázeňského městečka, ubytování na 2 noci; zájemcům doporučujeme k večeři místní specialitu "cozido".

5. den: pěšky na nejvyšší horu ostrova Pico da Vara (1103 m); navštívíte továrnu na zpracování čaje s ochutnávkou několika druhů čaje; jezírko v zarostlém kráteru Lagoa do Congro; možnost návštěvy Parque Terra Nostra - zahrady s krásnou květenou, exotickými stromy a jezírky; koupání v termálních jezírkách.

6. den: turistika zarostlým údolím říčky Rio do Faial da Terra kolem dvou vodopádů s jezírkem - Salto do Prego a Salto do Cagarrao - až do vesnice Faial da Terra, kde se jistě v místním baru občerstvíte zdejším pivem Especial, výbornou kávou, nebo vínem; Lagoa das Furnas - s geotermální aktivitou pod povrchem, kde se v zemi u jezera vaří místní specialita "cozido"; kaple Panny Marie nad městem Vila Franca - se schody s azulejos; večer příjezd do PONTA DELGADY - správního střediska Azorských ostrovů, ubytování na 2 noci.

7. den: zastávka u ananasových plantáží s možností ochutnání místního likéru; západní část ostrova - procházka kolem jezírek Empadadas, u sopečného kráteru Caldeira das Sete Cidades - výstup na vyhlídku Sombreiros s pohledem do kráteru se třemi jezery; královská vyhlídka - Vista do Rei; městečko Sete Cidades s kostelíkem; Ponta da Ferraria - nejzápadnější výběžek ostrova tvořený lávou, koupání.

8. den: dnes se budete mimo jiné přesouvat do Lisabonu - aktuálně počítáme s podvečerním odletem z Azorských ostrovů do Lisabonu, což znamená téměř celý den navíc na ostrově Sao Miguel, který lze strávit například plavbou za pozorováním velryb, pohodou v hlavním městě Ponta Delgada, a/nebo dalším výletem s naším průvodcem, kam se dopravíte taxikem nebo místní mhd; v případě úpravy letového řádu a posunu naší skupiny na dřívější odlet naopak získáme nějaký čas navíc v Lisabonu, který lze strávit například nástěvou Oceanária a oblasti EXPO98 na břehu řeky Tejo; v obou případech se ubytujete v Lisabonu poblíž centra na 2 noci.

9. den: LISABON - čtvrť Baixa - vystavěná po zemětřesení, které roku 1755 zničilo město - dnes živé centrum; čtvrť Alfama - katedrála, půvabné výhledy, staré tramvaje; individuální volno - možnost návštěvy muzeí např. muzeum azulejos; možnost návštěvy čtvrti Belém - klášter sv. Jeronýma, památník mořeplavců a pevnost Torre de Belém; vyhlídka ve čtvrti Sao Roque; fakultativně večeře s poslechem fado ve čtvrti Chiado; nocleh v Lisabonu; zájemci mohou variantně navštívit lisabonské Oceanárium, které se nachází v oblasti EXPO98 na břehu řeky Tejo

10. den: ráno přesun na letiště; odlet v cca 08.20, přílet do Prahy po poledni.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 19.08.2022 - 28.08.2022

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 38980 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Příplatek - jednolůžkový pokoj Vyprodáno! 7900 Kč
Komplexní pojištění Vyprodáno! 1000 Kč

UBYTOVÁNÍ, POKOJE

1. - 3. noc: ostrov Terceira, město Angra do Heroísmo, hotel v centru města, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, 10min chůze na městskou písčitou pláž, restaurace 5min chůze
4. - 5. noc: ostrov Sao Miguel, městečko Furnas, hotel v centru městečka, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, 10min chůze k termálnímu koupališti, restaurace 2min chůze
6. - 7. noc: ostrov Sao Miguel, město Ponta Delgada, hotel v centru města, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, 10min chůze na koupání do přístavu - upravená část na koupání, restaurace 5min chůze
8. - 9. noc: město Lisabon, hotel poblíž centra, všechny pokoje mají vlastní koupelnu s wc a sprchovým koutem nebo vanou, restaurace 5min chůze; mhd 2min chůze

STRAVOVÁNÍ

SNÍDANĚ: V ceně zájezdu je zahrnuta snídaně, většinou kontinentálního typu (pečivo, džem, máslo, šunka, sýr, káva, čaj, džus).

OBĚD: Přes den se stravujete z vlastních zásob - během programu budete dělat pauzy na odpočinek a svačinu - potraviny si nakoupíte vždy večer předem nebo ráno před začátkem programu. Ceny potravin jsou na Azorech i v Lisabonu téměř stejné jako u nás a supermarkety jsou dobře zásobené.

VEČEŘE: Večer Vám náš průvodce rád doporučí některou místní restauraci (vždy jen pár minut chůze od hotelu) a případně zorganizuje pro zájemce společnou večeři. Cena cca 15 EUR za jídlo včetně jednoho nápoje (pivo, víno, nealko), někdy i včetně předkrmu.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenky včetně odbaveného zavazadla
  • 9x ubytování ve 2lůžkových pokojích se soc. zař. v hotelech se snídaní
  • dopravu po ostrovech autem, mikrobusem nebo minibusem
  • dopravu mezi ostrovy (1x letecky)
  • služby českého průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • vstupy - na Azorech (park Terra Nostra, jezero Furnas, jeskyně Gruta do Natal a Algar do Carvao) celkem cca 23EUR, v Lisabonu cca 25EUR (24h mhd, památník objevitelů, klášter Sv. Jeronýma); večeře cca 12 - 18 EUR/os./den
  • Komplexní pojištění