DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Adventní Bratislava

Tento zájezd již není v naší nabídce!

DOKUMENTY

VŠECHNY TERMÍNY

    Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

    Přijměte pozvání na jednodenní adventní zájezd do Bratislavy, jejímuž malebnému historickému centru to v adventním hávu náramně sluší. 

    Navíc si zde vystačíte s mateřským jazykem.

    PROGRAM ZÁJEZDU

    V ranních hodinách odjezd z Prahy a dalších nástupních míst. 
    Před desátou hodinou plánovaný příjezd do Bratislavy, následuje prohlídka Bratislavy, během které můžete navštívit např. Bratislavský hrad, Starou radnici, dóm sv. Martina a adventní trhy.
    Kolem půl šesté plánovaný odjezd zpět do ČR.

    Tento zájezd již není v naší nabídce!

    PODROBNÝ POPIS

    Kouzlo Vánoc si tu pěkně užijete. Tato metropole vás bezesporu v době adventu mile překvapí.
    V Bratislavě se do té pravé předvánoční atmosféry ponoříte především na Hlavním, Primaciálním, Františkánském a Hviezdoslavově náměstí, kde v plné parádě stojí už od pátku před první adventní nedělí nejvíce stylově vybavených stánků. Jsou ideálním místem pro setkávání lidí, příjemné popovídání, ochutnávání tradičních dobrot všeho druhu i malé nákupy.
    Centrum slovenského hlavního města a zároveň jednoho z nejmenších hlavních měst Evropy je pro předvánoční procházky jako stvořené. Je totiž takřka jednou velkou pěší zónou. Tvoří ho historické křivolaké uličky, které vás z hlavních náměstí zavedou k honosným palácům, ke Staré radnici, malebné Michalské bráně i k největší a nejznámější sakrální památce v Bratislavě - dómu sv. Martina.
    Historické centrum Bratislavy je malé, o to však útulnější. Dominantní Bratislavský hrad na vás bude dohlížet pěkně z vrchu a společnost vám budou dělat zajímaví "pánové". Gotická plastika Posměváček zobrazuje čůrajícího chlapečka, který se údajně chtěl podívat, jak městem projíždí král, další socha Čumil je škodolibě se tvářící vítěz sázky o děvče a třetí postavou je Schöner Náci, zpodobňující reálnou postavu bratislavského podivína ve fraku a cylindru, který chodil s hůlkou po městě a dámám dával květiny.
    Kdyby vás adventní trhy v centru města přece jen trochu omrzely, ale přesto byste město chtěli poznávat "vánočně", vydejte se vzhůru na Bratislavský hrad. Na jednom z jeho nádvoří můžete v korzování kolem adventních stánků směle pokračovat dál. Uvidíte zde také velký vánoční strom a pokocháte se výhledem na slavnostně vyzdobené město.
    Bratislavští stánkaři se chlubí pestrou nabídkou zboží, jako jsou vánoční ozdoby, keramika nebo ručně vyráběné svíčky ze včelího vosku. Koupíte tady také knížky a suvenýry s bratislavskou tematikou.
    A protože k předvánoční pohodičce patří gastronomické pochoutky, chybět nesmějí prodejci, z jejichž stánků se line vůně pražených mandlí, lokšů, kapustnice, punče nebo třeba horké medoviny. U dřevěných stolů se stylovou barevnou stříškou se ohřejete při pojídání klobásy i popíjení svařeného vína.

    ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

    • dopravu autokarem 
    • služby průvodce

    ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

    • vstupy do objektů

    Bratislavský hrad
    dospělá osoba  10 EUR
    děti 6-16, senioři  4 EUR

    POZNÁMKY

    Odjezdová místa a časy: 
    Slaný: od Váhy 4:30 hod.
    Kladno: nám. Sítná, zast. MHD u silnice naproti hotelu Kladno 4:55 hod.
    Praha: st. metra B Stodůlky, ulice Jeremiášova, východ z metra směr centrum 5:25 hod.
    Jihlava: Motel Pávov 6:45 hod.
    Brno-venkov: OMV - Avion Shopping park 7:50 hod.


    V případě, že objednáváte pojištění léčebných výloh, prosíme o uvedení minimálně data narození u všech pojišťovaných osob. Bez tohoto údaje nelze pojištění zajistit.