DOPORUČUJEME

KONTAKTNÍ INFORMACE

Logo CK SLAN tour

Web slantour.cz provozuje SLAN tour s.r.o.

tel.: (+ 420) 312522704
mob.: (+ 420) 604255018
e-mail: info@slantour.cz
web: www.slantour.cz

kompletní kontakty

Adriatická riviéra a Umbrie

OBJEDNÁVKA

DALŠÍ INFORMACE

  • Assisi
    Assisi Nejvýznamější italské poutní místo leží asi 25 km od Perugie. V bazilice sv. Františka odpočívá sv. František z Assisi (1181-1226),...
  • Rimini
  • Itálie

Zobrazili jste zájezd s prošlými termíny, vyberte prosím zájezd z naší aktuální nabídky.

Zájezd nás zavede do oblasti, kde se prolíná historie v podobě unikátních památek s malebnou kopcovitou krajinou, která utváří ráz této jedinečné oblasti Itálie. Navštívíme historické skvosty často zařazené do seznamu UNESCO, např. Assisi, ale i další půvabná městečka s úžasnou atmosférou. Poznávání kulturních zajímavostí proložíme koupáním na italské adriatické riviéře.

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Arezzo - starobylý střed s mnoha krásnými starými paláci, monumentálními kostely a krásným hlavním náměstím, trochu připomínajícím hlavní náměstí v Sieně. Zastávka v městečku Cortona - město založené Etrusky se zajímavým bludištěm starých uliček a středověkých domů. Ubytování v oblasti Chianciano Terme. 

3. den: Den věnovaný návštěvě proslulých vinařských oblastí Toskánska Val d´Orcia a Chianti. Zastávka ve městečku Montepulciano s výhledem na Toskánsko a nedaleké umbrijské vrcholky. Průjezd malebnou krajinou Val d´Orcia, která se stala častým námětem malířů i fotografů. Prohlídka městečka Montalcino s hradem ze 14. st. a zajímavým středem městečka plným krámků s věhlasným vínem Brunello di Montalcino. Odpoledne průjezd krajem vinohradů a olivových hájů druhé vinařské oblasti - proslulého Chianti.

4.den: Přejezd kolem jezera Lago Trasimeno. Perugia - město s nádhernou atmosférou starého centra zpřítomňující etruskou, řeckou i středověkou minulost, nádherné středověké paláce a kostely. Assisi, světově proslulé město, kde se narodil sv. František a krátce po jeho smrti zde byla vybudována dvojitá bazilika nad jeho hrobem. Baziliku zdobili freskami největší umělci své doby Giotto a Lorenzetti. Přejezd přes Apeniny na ubytování u moře v oblasti Rimini.

5. den: Pobyt u moře. Odpoledne výlet do ministátečku San Marino, který je působivě umístěn na vysokém kopci Monte Titano. Zaujmou vás romantické uličky i pěkné výhledy do širokého okolí.

6. den: Návštěva San Leo - městečko s pěknou polohou na kopci, nad kterým se tyčí impozantní hrad. V městečku zaujmou dlážděné uličky, farní kostel z 9. století i románská katedrála. Urbino - město považované za utajený skvost Itálie, protože nádhera jeho ulic i vznešených vévodských paláců převyšuje jiná turisty navštěvovanější místa. Odpoledne možnost koupání.

7. den: Pobyt u moře. Pro neposedné fakultativní výlet - Gubbio - město prostoupené středověkou atmosférou se nachází na svazích hory Monte Ingino. Krásu křivolakých uliček a domů s terakotovými taškami právě umocňují Apeniny. Dóm ze 13. století, středověká Via dei Consoli, Fontana dei Matti (Fontána bláznů). Návštěva jeskyně Frassati.

8. den: Dopoledne odjezd z hotelu. Cestou domů návštěva v dobách římských a byzantských významného města Ravenna - důležité přístavní město s řadou významných historických památek, proslavené církevními mozaikami v antickém i byzantském slohu .

9. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

SLUŽBY A PŘÍPLATKY, 29.06.2017 - 06.07.2017

Služby Kapacita Cena
Cena za osobu Vyprodáno! 10990 Kč
Příplatky Kapacita Cena
Jednolůžkový pokoj Vyprodáno! 1590 Kč
Výlet Gubbio Volno 290 Kč
Odjezdová místa Kapacita Cena
Slaný Volno 0 Kč
Kladno Volno 0 Kč
Praha Volno 0 Kč
Příbram Volno 0 Kč
České Budějovice Volno 0 Kč

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • 6x nocleh v hotelu
  • 6x polopenze
  • služby průvodce

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • místní pobytovou taxu (2 Eur / osoba / noc)
  • komplexní pojištění

POZNÁMKY

vstupné (orientačně): Muzeum F1 15 EUR


Více informací o poznávacích zájezdech v Itálii naleznete na webové stránce poznavaci-zajezdy.slantour.cz.